Ég az első adventi gyertya Nagyatád koszorúján

A Nagyatádért Egyesület hölgytagjainak jóvoltából ismét gyönyörű adventi koszorú áll a városközpontban. Az első gyertyát ma 16:00-kor gyújtották meg.

Advent első vasárnapja van. A mai napon számos otthonban előkerült a feldíszitett koszorú, és meggyújtották az első, lila gyertyát. Az ibolya szín a bűnbánatot jelképezi.

A délelőtti misén is a koszorún Roca Daniel atya jóvoltából felragyogott az első láng. Ahogy prédikációjában kifejtette, amikor vendéget várunk, kitakarítjuk lakásunkat, rendet rakunk. Ugyanerre biztatott minket a szívünkben is: a karácsonyt megelőző várakozás során tegyünk rendet szívünkben és lelkünkben, hogy megfelelő módon fogadhassuk Jézust, felkészülve várjuk a szeretet ünnepét.

Délután 16:00-kor a városközpontban kis tömeg gyűlt össze. A Nagyatádért Egyesület jóvoltából ismét csodálatos koszorú áll a kulturális központ mellett. Ének és imádság mellett gyújtották meg az első gyertyát.

Kicsik és nagyok egyaránt segítettek, hogy az első gyertya meggyulladjon
Kicsik és nagyok egyaránt segítettek, hogy az első gyertya meggyulladjon

Az Advent a várakozás ideje. Ez egy szép, meghitt, családias, és lélekkel teli várakozási időszak. Nagyon fontos, hogy ilyen közösségi eseményeket tudjunk ilyenkor teremteni. Nem szól itt hangosan a zene, és nem villognak a fények, mert az nem a várakozáshoz tartozik. Hanem ez tartozik a várakozáshoz, hogy itt állunk a város adventi koszorúja körül, csupa jó ember – ezekkel a szavakkal köszöntötte Ormai István polgármester a városi koszorú körül megjelenteket. 

Jövő vasárnap is 16:00-kor lesz a következő gyertya meggyújtása. Békés és felemelő adventi időszakot kívánunk Nagyatád polgárainak!

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás