Egész nap hózáporok várhatók

Ma reggel havazásra ébredtek a nagyatádiak, és valószínű, hogy azzal is térnek nyugovóra: egész nap hózáporok várhatók. Akár 5 cm is eshet éjfélig.

Ma egész nap, kisebb megszakításokkal hózápor fogja ostromolni városunkat egészen késő éjszakáig. Napközben 2 fokig emelkedhet a hőmérséklet, csak minimálisan fog megolvadni a lehullott hó, ezért akár 5 centiméter is eshet ma éjfélig. Így holnap reggelre valószínűleg hófödte tájakra ébredhetünk. Élvezzük ki a látványt, mivel valószínűleg nem lesz hosszú életű a hólepel, hiszen kedd napközben 7 fokig emelkedhet a hőmérséklet, és hétköznaponként is hasonlóan meleg délutánok várhatók.

Ugyanakkor a hajnalok meglehetősen fagyosak lesznek, holnap -6, szerdán -9 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Ha számításba vesszük a napközben olvadó hóból származó nedvességet, úgy feltehetően síkosak lesznek az utak és a járdák – fokozott óvatossággal közlekedjünk a következő napokban.

Nagy lesz a napközbeni hőingadozás: szerdán például a hajnali -9 fokot délután 10 fokos meleg váltja, és hasonlóan alakul a hőmérséklet a hét többi napján is, a hétvégét leszámítva. Csapadékra a mai hózápor után egyelőre nem kell számítani a héten, bár a hétvége még bizonytalan.

 

Megosztás