Egészségnap a Városi Strandon

A hétvége az egészség jegyében telt a Városi Strandon: a véradó nap után ma egészségnapot tartottak a strand udvarában. A résztvevők különböző szűrővizsgálatoknak vethették alá magukat, és életmód tanácsot kaphattak.

Fő az egészség!
Fő az egészség!

3. alkalommal szervezték meg az Egészégnapot, mely ma délután kettő órától este hatig tartott. Ez idő alatt folyamatosan álltak sorba újabb és újabb, az egészségügyi állapotukra kíváncsi fürdőzők. Több asztal is fel volt állítva, mindegyiknél különböző vizsgálatokat próbálhattak ki a strandvendégek: testtömeg-index mérést, testzsírmérést, vércukorszintmérést.

Testtömeg-indexet és testzsírarányt is mért ez a berendezés
Testtömeg-indexet és testzsírarányt is mért ez a berendezés
Az EFI iroda dietetikus munkatársa táplálkozási tanácsokat adott
Az EFI iroda dietetikus munkatársa táplálkozási tanácsokat adott

A helyben lévő műszerek pontos analízist végeztek, a szakértők pedig ennek alapján életmód-tanácsot adhattak a kuncsaftoknak. A programban aktívan részt vettek a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, akiket a fürdő vezetősége első alkalommal hívott meg az Egészségnapra. Az ÁNTSZ munkatársai az emlő- és hererák kiszűrésének, és korai észlelésének fontosságára hívták fel a figyelmet. Erre a célra ezeket modellező „próbaszerveken” tapogathatták ki az érdeklődők, milyen egy kórosan elváltozott, és milyen egy egészséges testrész.

Egy pici szúrás, és már meg is mérték a vércukorszintet
Egy pici szúrás, és már meg is mérték a vércukorszintet

A helyszínen melanómaszűrést is végzett a Kaposvárról idelátogatott Dr. Bajtel Nóra bőrgyógyász. Külön asztalt kapott a „Test és a szellem harmóniája” jeligével a Harmónia Ház közérzetjavító centrum is. 

Lendvai Tiborné Eszter szervező szerint az egészségnapra évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, tavaly már 100-an vetették alá magukat valamilyen vizsgálatnak, és idén is hasonló részvételi arányra számítanak.

Megosztás