Égett egy autó, fának csapódott egy másik

Belegen egy kémény gyulladt ki, Porrog mellett egy autó, egy másik pedig fának csapódott Csurgó és Iharosberény között a hétvégén. Kadarkúton egy fa dőlt az útra. A megyében több kárt is okozott a szombati vihar.

Somogy megyében 37 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén. A szombati zivatar okozta viharkárok felszámolása mellett  túlnyomórészt közúti balesetekhez vonultak a tűzoltók az elmúlt napokban, de öt alkalommal tűzesethez is riasztották az egységeket.

A belegi kéménytűz. Fotó: katasztrófavédelem
A belegi kéménytűz. Fotó: katasztrófavédelem

Pénteken Belegen egy családi ház kéményében lángra kapott a lerakódott korom és kátrány. A kiérkező nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből, és kitisztították az égéstermék elvezetőt.

Lesodródott az útról egy személyautó a Porrogszentpál és Porrog közötti úton péntek délután. A jármű motortere kigyulladt, amit a csurgói önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők egy porral oltóval eloltottak. Az egység átvizsgálta a gépkocsit, majd a felforrósodott alkatrészeket visszahűtötte. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.

Szombaton lesodródott az úttestről, majd fának csapódott egy gépkocsi a Csurgót és Iharosberényt összekötő útszakaszon. A járműből a csurgói önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval kiszabadítottak, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Kidőlt egy fa Kadarkút mellett. Fotó: katasztrófavédelem
Kidőlt egy fa Kadarkút mellett. Fotó: katasztrófavédelem

Kadarkúton is akadályozta a forgalmat egy fa, amely az útra dőlt vasárnap délután. A helyi önkormányzati tűzoltók rövid idő alatt eltávolították a fát, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Megosztás