Egy hónapig dolgozott, de a rábízott eszközöket inkább eladta volna

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki felmondása után nem számolt el a rábízott eszközökkel.

A vádirat lényege szerint a férfi építési csoportvezetőként dolgozott egy cégnél, melynek során rábíztak két darab, nagy értékű szintezőt, valamint egy azokhoz tartozó állványt, amiket jogosult volt minden munkanap végén a szállására vinni.

A vádlott azonban alig egy hónap után felmondott a munkahelyén, az értékes eszközökkel pedig nem számolt el, és azokat többszöri felszólításra sem volt hajlandó átadni a cég képviselőjének. Később kiderült, hogy a férfi több személynek is megkísérelte eladni az elsikkasztott tárgyakat, azonban nem járt sikerrel, ezért a nagyatádi nyomozók az egyik lézeres szintezőt és az állványt lefoglalták tőle, így a kár nagyobb részben megtérült.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás