Egyéjszakás múzeumi kaland

Június 23-án megnyitja kapuit a Múzeumok Éjszakája Nagyatádon. A szervezők kreatív foglalkozásokkal, látványos bemutatókkal és koncertekkel várnak mindenkit. Természetesen a Szent Iván éjjelén a tűzugrás sem maradhat el!

Három helyszínen is várják programokkal a Múzeum Éjszakája házigazdái az érdeklődőket Szent Iván éjjelén: a Városi Múzeum, a Hadipark és a gyógyfürdő egyaránt kinyitja kapuit, és sötétedés utáni programokra hívja a vendégeket!

A múzeumban már este 6 órától várják azokat, akik kíváncsiak az eddig még soha nem látott kincsekből összeállított tárlatra. Emellett számos kézműves foglalkozásba is bekapcsolódhatnak a kreativitásra vágyó vendégek. Fél 8-tól pedig zenei kavalkád kezdődik. Először a gyerekeket szórakoztatja verses-zenés műsorával Ribizli bohóc. Ezután Ferge Béla mutatja be a népek hangjait az érdeklődő közönségnek: a környező népek zenéi mellett felcsendülnek kongói, perui, tatár, finn, votják és még számos ritkán hallott, különleges dallamok. Este 10-től a Lángoló leguánok csapata bűvöli majd el a látogatókat lélegzetelállító tűzzsonglőr bemutatójával. Majd lágy dalokkal fokozza a könnyű nyáresti hangulatot a Betti Acoustic zenekar.

Fél 12-től pedig közös táncra és Szent Iván éji tűzugrásra hív a Vadvirág néptánccsoport! (Érdemes a lángok fölött átszökkeni: a hagyomány ugyanis azt tartja, hogyegészséget és szerelmet hoz annak, aki veszi hozzá a bátorságot…)

A Szent Iván éji tűzugrás látványos hagyomány: szerelmet és egészséget hoz a bátraknak (A kép illusztráció!)

A Szent Iván éji tűzugrás látványos hagyomány: szerelmet és egészséget hoz a bátraknak (A kép illusztráció!)

A fentiek mellett számos kísérő program is várja a látogatókat: a gyerekek játékos kincskeresésben vehetnek részt, retro könyvvásár és olvasósarok csalogatja a könyvmolyokat, régi gyerekjátékokkal nosztalgiázhatnak az idősebb, és ismerkedhetnek az ifjabb generációk, valamint egészség expo vár mindenkit, aki tájékozódna egészségi állapotáról vagy tanácsra lenne szüksége.

Ezen az estén a Hadi Park is nyitva tart: 18.00 és 24.00 között várnak minden érdeklődőt.

A Városi Múzeum és a Hadi Park programjai ingyenesen látogathatóak!

Aki pedig egy hűsítő csobbanásra vágyna a fülledt nyári estén, az ellátogathat a gyógyfürdőbe egy kellemes éjszakai fürdőzésre!

További részleteket az Atádhír oldalon a programok közt olvashat, vagy látogasson el az esemény Facebook oldalára!

 

Megosztás