NFC: a Kanizsa más kategória

Így értékelte a mester az NB III-ba kerülésért vívott első osztályozó meccset. Az önbecsülésünk visszaszerzéséért fogunk játszani a visszavágón – mondta az Atádhírnek Keszei Ferenc vezető edző.

A nagykanizsai mérkőzésen 5:0 arányban maradt alul a Nagyatád. Az edző hangsúlyozta: alaposan felkészültek az ellenfélből, minden poszton elemezték a játékukat. 

– Akkor lett volna esélyünk egy szorosabb eredményre, ha 60-70 percig nem kapunk gólt – mondta Keszei Ferenc. – Erre kaptunk egy szerencsétlen gólt a 12. percben, majd még egyet a legrosszabbkor, a félidő lefújása előtt. Ez aláásta a fiúk önbizalmát, a párharcokban rendre alul maradtunk, helyzetünk se volt, kapuralövésünk is talán egy-kettő. A Kanizsa 120 százalékon teljesített, mi 50-en. Az egész bajnokságban rúgtak nekük 4 gólt, most egy meccs alatt kaptunk ötöt. Ennek ellenére azt kell mondanom, a csapatunk legjobbja a kapusunk, Vörös Ákos volt.

Az nyilvánvaló, hogy a két csapat más-más kategória. A Nagykanizsa 4 éve építi a csapatát, azóta készülnek az NB III-ba. Az első két évben meg sem nyerték a bajnokságot, ugyanakkor minden évben több játékossal erősítettek, de kiestek az osztályozón, aztán újabb 3 futballistával erősítettek.

– A mi csapatunkban 4-en is vannak, akik ebben a szezonban először játszottak felnőtt bajnokságban. Nagyon hiányzott a rutinos Vukán, aki a sérülése miatt a visszavágón sem lehet majd ott – mondta az edző. – Az nyilvánvaló: sem játékerőben, sem tapasztalatban nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel. Ahogy mondani szokták, ez egy más kávéház volt. Az is megmutatkozott, hogy a mi csapatunk nem érett meg a profi NB III-ra. Nem sorolom, milyen fizetések és prémiumok vannak ott, a heti 5 edzésről és az egyéb feltételekről nem is szólva.

Az NFC a 15 meccsén összesen nem játszott annyi ember előtt, mint amennyien most Kanizsán szurkoltak (3500 néző). Közöttük nagyon sok nagyatádi volt, akiknek a csapat ezúton is köszöni a lelkes biztatást. Az NFC két éve éppen hogy bent maradt a megyei bajnokságban, aztán tavaly nagyon jó teljesítménnyel második lett. Idén a 30 összecsapásból 28-at megnyert a csapat, és a tavalyinál is 20 ponttal többet gyűjtve lett első. 

– Arra törekszünk, hogy a héten valahogy rendbe rakjuk a csapatot. Az önbecsülésünk visszaszerzéséért fogunk játszani, harcosabbak leszünk – vetítette előre Keszei Ferenc. Az osztályozó visszavágó mérkőzése június 16-án, szombaton 17.00 órakor lesz Nagyatádon.

 

 

Megosztás