Egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották föl a nagyatádi képviselők

Valamennyien, pozíciótól és pártállástól függetlenül. 1 millió 188 ezer forinttal támogatják így a város Korona-kamra programját: élelmiszer-adományokat juttatnak el a vírushelyzet miatt bajba jutott családoknak.

A nagyatádi önkormányzati képviselőket Ormai István hívta össze pénteken. Tájékoztatta őket a veszélyhelyzetben tett intézkedéseiről, és kikérte a véleményüket a további tennivalókról – derült ki a polgármester Facebook-bejegyzéséből.

Megbeszélték az intézmények, a konyhák, a polgármesteri hivatal mostani működési rendjét; a dolgozók további feladatait, munkarendjét, beosztását; a szociális ellátó rendszer feladatellátását. Meghatározták a védőeszközök biztosításának elsődlegességét. Megbeszélték, hogy a járványhelyzet körülményei között semmilyen formában nem tartanak városnapi rendezvényt. Mivel a képviselő-testület nem hozhat döntéseket, a városi elismerésekről sem határozhat. Ilyen körülmények között 2020-ban nem adják ki a városi kitüntetéseket.

Beszéltünk a kieső bevételeinkről, amelyek nagyon jelentős mértékűek, és folyamatosan nőnek – írta Ormai István. – Megjelentek többlet kiadások is, de a bevételcsökkenés jóval jelentősebb. Nyilvánvaló, hogy át kell dolgozni a város költségvetését, amit április végén megteszünk. A képviselő társaimmal ismertettem a Korona-kamra programot.

Erről itt írtunk részletesebben. A nagyatádi önkormányzati képviselők, alpolgármesterek valamennyien, egybehangzóan úgy döntöttek, hogy egyhavi tiszteletdíjukról lemondanak, azt felajánlják a Korona-kamra program élelmiszer adományozási céljára. Ennek bruttó, a célra felhasználható összege 1 millió 188 ezer forint.

Kiderült, hogy az önkormányzati képviselőkkel rendszeresen találkoznak ezután, értékelik az aktuális helyzetet, megbeszélik a teendőket. A képviselők szükség szerint részt vesznek a járvánnyal kapcsolatos feladatok szervezésében, végzésében. A polgármester azt is közölte: pénteken Nagyatádon 9 személy volt járványügyi megfigyelés, elkülönítés hatálya alatt, és addig nem történt koronavírusos megbetegedés a városban. Végül megköszönte a nagyatádiak együttműködő, felelős magatartását. Arra szólította fel a városlakókat: tegyenek meg mindent közösen azért, hogy a koronavírus járvány minél kevesebb bajt, problémát okozzon Nagyatádon.

Az otthonmaradást vállaló idősekről való gondoskodás telefonszáma: (82) 504 534.

A Korona-Kamra élelmiszer adomány számlaszáma: 10402142-49565149-57521306.
A tartós élelmiszer adományok a Szociális Szolgáltató Központban adhatók le. Az adományokat ennél az intézménynél lehet kérni.

A Büttner Kft. adománnyal segít

Időközben Nagyatád jelentősebb gazdasági társaságai is jó példával járnak elől. A napokban a Büttner Kft. jelezte: a kialakult helyzetben kötelességüknek érzik egymás támogatását. „Ezért 200 db maszkot adományoztunk a Nagyatádi Kórház és a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ, a nagyatádi idősek otthona részére, mely intézményekben kiemelten fontos a prevenció. Köszönjük az egészségügyi és szociális dolgozok áldozatos munkáját, és ezzel a felajánlással próbálunk segíteni a járvány elleni védekezésben.”

Megosztás