Egymást überelték a játékosok – 10. ultiverseny Nagyatádon

5 órán át zajlott az idei, 10. Ultiverseny. Az idei megmérettetésén számos környékbeli faluból és városból érkeztek a ravasz kártyajátékosok, több, mint 40-en. Nagy népszerűségnek örvend az ulti az idősek korosztályában.

Ma reggel 9 órától összesen 42 dörzsölt kártyás ült össze Vencel Sörözőben az idei, 10. Nagyatádi Ultiversenyre. A főszervező, Dobor János szerint ez a létszám elmarad az eddigiektől, de csak a szombati munkanap miatt. Egyébként, mint mondta, országosan nagy népszerűségnek örvend ez a kártyajáték, Somogy megyében mindenképp: érkeztek játékosok Csurgóról, Somogyszobról, Ötvöskónyiról, Fonyódról, Pogányszentpéterről, és még sorolhatnánk. Nem pénzért játszottak, csakis az élvezetért: a győztesek kupát, és néhány üveg pezsgőt vihettek haza. A többiek sem távoztak szomorúan, hiszen egy izgalmas kártyaparti élményével lettek gazdagabbak. Egy játékos saját elmondása szerint már több, mint harminc éve az ultimó elkötelezett híve.

Összesen 4 fordulóból állt a verseny, mindegyik forduló egy órán át tartott. A versenyzőket sorsolás útján 14 asztalhoz ültették le. Minden körben 300 ponttal indultak a játékosok, és a forduló végén elért pontszámok összege alapján állították össze a végső ranglistát.

Bár nem pénzben játszottak, de pénzérméket használtak zsetonként: a forgalomból már rég kivont 1- és 2 forintosok is kopogtak az asztalon, melyeket a rutinos játékosok tettek félre befőttesüvegekben az ilyen kártyapartik alkalmára.

A versenyzők elméjük brillírozásához zsíros kenyeret és fröccsöt fogyasztottak – de csak módjával, nehogy az ellenkező hatást érjék el vele. Délután kettő órakorért véget a megmérettetés. Mint minden évben, idén is hirdettek első, második, harmadik helyezettet, és különdíjat adtak át a legjobb nagyatádinak.

A 10. Ultiverseny eredményei a következők:

1. hely: Nagy István, Somogyszob
2. hely: Kovács Gábor, Pogányszentpéter
3. hely: Huber Gyula, Fonyód

A legjobb nagyatádinak járó különdíj: Fisli Csaba

Gratulálunk a résztvevőknek!

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás