Egyre népszerűbb az atádi 24 órás crossfit

Ötödik éve rendezte meg a hétvégén a nagyatádi Sparta Fight Club a maratoni edzéssorozatát. Idén már csaknem kétszer annyian vettek részt rajta, érkeztek Budapestről, Kaposvárról és a környező városokból, falvakból is.

Kezdi kinőni magát a rendezvény, egyre szervezettebb, és már támogatóink is vannak – összegezte a fejleményeket Steiner Zsolt, az edzőterem tulajdonosa. – Öt éve kezdtük 24 résztvevővel, most már 44 voltunk. A legfiatalabb résztvevő 15, a legidősebb pedig 54 éves volt.

A crossfit egy több elemből álló sportág: tartalmaz súlyemelést, saját testsúlyos edzést, TRX-köteles gyakorlatokat, kettlebellezést, magas fokú gimnasztikai gyakorlatokat. Nagy hangsúlyt fektetnek az erőnlétre és az állóképességre, így például a futás is a sportág szerves része.

A péntek este 7 órakor kezdődött maratoni crossfit edzéssorozaton a résztvevőknek átlagosan 3 óránként kellett végrehajtani valamilyen edzéssort. Többnyire az edzőteremben, de mögötte lévő szabadterületen is, sőt, húzódzkodtak a Jókai játszótéren, hajnali 4 órakor pedig kifutottak súlyokkal terhelve a Csótóhoz.

A 24 órás edzéssorozat nem verseny, azon mindenki önmagával küzd meg, önmagát igyekszik legyőzni, meghaladni. A crossfit mindenekelőtt a kiváló erőnlétről és a kitartásról szól.

Megosztás