Egyre több a megfázásra, gyulladásra panaszkodó beteg

A nagyatádi háziorvosoknál ma már két-háromszor annyian jelentkeztek int a múlt héten. A legtöbben már későn mennek be a rendelőbe, és addigra kialakul náluk a bakteriális fertőzés.

Hőemelkedés vagy láz, orrdugulással járó nátha, köhögés, torok- vagy garatgyulladás, allergiás reakciók – ezek a legjellemzőbb tünetek. Többen fülfájásra és izomfájdalomra is panaszkodnak, állandó levertséget éreznek.

Sajnos, sokan már későn érkeznek, 4-5 napot, akár másfél hetet is várnak, és csak azután jelennek meg a rendelőben, hogy a vény nélkül kapható szerek nem használnak – mondta dr. Erdő Gabriella. – Addigra kialakul a bakteriális fertőzés, és antibiotikumra van szükség.

A fiatal felnőttektől az idősebb, 60-65 éves aktívakig terjedően érintettek a korosztályok a háziorvosok tapasztalatai szerint.

A koronavírusos megbetegedések szintén terjednek idehaza: az országban 648 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén, kilencen elhunytak – derül ki a kormányzati tájékoztatási oldal mai adataiból. Meredeken emelkedik a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma: jelenleg 194-en vannak, ami péntek óta 30 százalékos növekedést jelent.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás