Éjszaka érkezik a vihar és a lehűlés

Ma még 35 fokos meleg lesz, este viszont széllel és esővel érkezik egy erős hidegfront, mely az egész hét időjárásra hatással lesz. Holnap napközben 23-25 fokot mérhetünk, csak a hétvégén várható újabb felmelegedés.

Már tegnap délután úgy tűnt, hogy végre megérkezik a várva-várt eső és enyhülés, sűrű gomolyfelhők hömpölyögtek az égen északnyugat felől, ám végül zivatarrendszer éppen a járásunkban fogyott ki a szuflából. Így a napközben kialakult 37 fokos meleg csak megrekedt a felhők alatt, még elviselhetetlenebbé tette a kánikulát. Ugyanakkor ugyanezen zivatarrendszer északi ága nagy erővel csapott le Zalaegerszegre, ott bőven volt csapadék viharos idő kíséretében.

Ma még napközben 35 fokos kánikula alakulhat ki, ám a front érzékenyek a nap folyamán már érezhetik, hogy változás áll be az időjárásunkban. Késő este érkezik térségünkbe egy hideg légtömeg, melyet a feltámadó szél fog előre jelezni. Ennek nyomán az éjszaka közepétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki, viharos széllökésekkel. A hidegfront következtében erős lehűlés áll be: holnap 23-25 fokot mérhetünk csak délután, és a hét végéig 30 fok alatt marad a hőmérséklet. Ugyanakkor csapadékra a hét hátralevő részében már nem számíthatunk. 

Ez a lehűlés még nem jelzi a nyár végét: már a hétvégén lesz egy kisebb felmelegedés, és már jövő héten is ismét kialakulhat kánikula.

Megosztás