Éjszakai kincskereső játékot szerveztek az atádiaknak

Különleges programra hívta meg a helyieket A Rinyamenti Közösség az Emberekért projekt csapata: a kalandtúrán egy sor rejtvényt megfejtve kellett a város különböző pontjaira eltalálniuk a résztvevőknek.

Péntek este izgalmas kalandra invitálták meg az atádi fiatalokat: a Rinyamenti Közösség az Emberekért projekt keretében Éjszakai Kincsvadászatot hirdettek. Az ifjúsági programként hirdetett eseményen összesen 19 játékos vett részt, akikből négy csapatot alakítottak ki.

A játék alaptörténete szerint egy bizonyos Bajkeverő névre hallgató lény elkeverte egy kincses láda kulcsait. Hogy ezeket visszaszerezzék, a játékosoknak fel kellett kutatniuk őt. A csapatok néhány perc csúsztatással indultak egymás után a Nafigyelj! klubteremtől. Induláskor egy feladványt kaptak, amely elvezette őket az első állomáshoz, a sikeres találatot egy szelfivel kellett igazolni, amit továbbítani kellett a szervezőknek. A helyes helyszín megtalálásával egy újabb feladványt kaptak, és így tovább, hét megállón keresztül.

A felkutatandó állomások között volt például a rendelőintézet, és a szánkózó domb. Végül magát a Bajkeverőt pedig a Hild sétányon álló faszobor egyik figurájaként lehetett beazonosítani.

Ehhez az alábbi feladványt kellett a játékosoknak megfejteniük:

„Ijedtében, hogy ismét nyomára akadtatok, egy öreg néni mögé bújt a bajkeverő… Két hasonszőrű, s egy ember arcú barátja védi, kinek a fején kígyó tekereg. A társaság tőletek való rémületükben mozdulatlanná vált… Leljetek rájuk, és fotózzátok le őket a csapatkapitánnyal!”

Ezt követően a kiindulási helyszínre visszatérve meg kellett találniuk a kincsesláda kulcsait. A ládikót sikeresen felnyitó játékosok egy sor finomságot kaptak fáradozásaikért cserébe. A szervezők még forró csokival és forralt borral is megvendégelték a kalandorokat.

Megosztás