Megtarthatják a szalagavató bálokat a középiskolák

A napokban küldött ki levelet az EMMI az intézményvezetőknek, melyben a minisztérium engedélyezi a szalagavató bálok megtartását. A szülők és hozzátartozók azonban csak védettségi igazolvánnyal lehetnek jelen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése alapján a középiskolai szalagavató bálokra nem vonatkoznak a veszélyhelyzet idején a zenés-táncos rendezvényekre alkalmazandó védelmi intézkedések. Ennek magyarázata pedig, hogy a tanulók és a pedagógusok az iskolában így is minden nap találkoznak, és a bálon is elsősorban ők vannak jelen. Ezért az említettek korlátozás nélkül részt vehetnek az ünnepségen. A szülők és családtagok esetében azonban már van korlátozás, ők csak védettségi igazolvánnyal lehetnek jelen, illetve az ő felügyeletük alatt álló 18. életévüket be nem töltött gyermekkorúak – a levél nem említi külön, hogy a kiskorúaknak szükséges lenne az oltottság.

A miniszter hangsúlyozza a levélben, hogy a szalagavató bálok során minimalizálni kell a fertőzési kockázatokat és a szükséges egészségügyi óvintézkedéseket be kell tartani. Kérdés persze, hogy a februárban tartandó szalagtűzés idején éppen milyen óvintézkedések lesznek érvényben – nyitva tarthatnak-e például majd az iskolák? 

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás