Ekkor szállítják el a kiselejtezett karácsonyfákat

A szolgáltató nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy csak az erre kijelölt gyűjtőnapokon, megtisztítva tegyék ki a karácsonyfákat a ház elé.

Már hullani kezdtek a tűlevelek a karácsonyfáról, és vízkereszt ünnepe is elmúlt, így sok atádi már most kiselejtezte a fenyőfáját a háza elé. Viszont ezeket még nem viszik el a kukáskocsik a keddi szemétszállítás napon, ugyanis erre a szolgáltató külön gyűjtőjáratot fog indítani.

Az idei évben a karácsonyi fenyőfák gyűjtési napjai az alábbiak szerint alakulnak:

2020. január 11. (szombat),

2020. január 25. (szombat).

Fontos, hogy a karácsonyi fenyőfát a gyűjtés napján kell kihelyezni – a karácsonyfadíszektől, szaloncukor papírtól és tartótól megtisztított állapotban – a közterületre (a hulladékgyűjtő edényzet helyére) reggel 6:30 időpontig.

Továbbá az elszállítandó karácsonyi fenyőfát úgy kell a közterületre kihelyezni, hogy az a jármű és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével, valamint a gyűjtést végző gépjármű és annak személyzete által jól megközelíthető legyen.

A szolgáltató kéri a lakosságot, hogy idő előtt ne rakják ki a fáikat, mert korlátzhatja a szemétgyűjtő edények megközelíthetőségét, a nagyobb szélrohamok pedig a kisebb fenyőket akár az úttestre, járdára is kisodorhatják, akadályozva ezzel a forgalmat.

Megosztás