Eladók a kemping épületei, új közterület Nagyatádon, marad a távhőszolgáltató

Tegnap képviselő-testületi ülést tartottak a városban. A rezsidráguláson kívül több, a város életében fontos témáról egyeztettek a képviselők.

A távhőszolgáltatást végző cég tíz éves koncessziós szerződése lejárt, ezért új pályázatot kellett kiírni. Az új közbeszerzési pályázaton 20 évre nyerte el az eddigi üzemeltető, az EQUANS Kft. a koncessziós jogot, így a távhőszolgáltatás a továbbiakban is akadálytalanul üzemelhet lesz a városban.

A város megemeli a bérleti díjat, de három évre meghosszabbítja az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. bérleti szerződését a Kiszely utcában, így a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató cég továbbra is nyolcvan körüli létszámmal működhet tovább Nagyatádon. Az eddigi nagyon kedvező, nettó 66.500 forintos bérleti díj december 31-ig nettó 200.000 forintra, 2023. január 1-től pedig nettó 223.000 forintra emelkedik, illetve inflációkövetővé válik.

Az önkormányzat kész eladni a kemping épületeit. A terület ugyan a Castrum Thermálkemping Kft. tulajdonában van, ám a területen található a recepció és a vizes blokk az önkormányzaté, ezeknek az árát most 70 millió forintban határozták meg.

A Koch Róbert és a Baross utca sarkán egy új közterületet avatnak. A közterületet Lelbach Keresztélyről, a város huszadik századi nagybirtokosáról nevezik el, aki 1905-ben megvásárolta a nagyatádi uradalmat. A földreform végrehajtásakor jelentős területet adott Nagyatád bővítésére, új utcasorok, településrészek épültek, sokat tett Nagyatád fejlődéséért, közösségi életéért. A Lelbach Keresztély ligetben egy emlékkövet is felavatnak a tiszteletére.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás