Elballagtak a NASZI iskola végzősei

Csaknem 90 diák haladt át a felnőtté válást jelképező kapu alatt a ballagási ünnepségen. Jövő héttől kezdődnek az érettségi vizsgák, a szakmai vizsgák majd csak május közepén.

Péntek délután 12:20-kor utoljára csengettek be a Nagyatádi Szakképző Iskola végzős diákjainak, rendhagyó osztályfőnöki órával zárták tanulmányaikat. A ballagó diákok és az osztályfőnők itt vehettek búcsút egymástól. Ezt követően a végzős osztályok átvonultak a sportcsarnokba, ahol elkezdődött az ünnepség.

Összesen 6 osztály ballagott el tegnap délután a NASZI-ból: 13 fő az ipari gépész képzésen, 18 fő pincér, 16 fő gépi forgácsoló, tapétázó, mázoló és festő képzésen, eladó és cukrász osztályból pedig 17-en. Továbbá két érettségire felkészítő osztály is elballagott: 18-an a nappali képzésen, 15-en az esti képzésen vettek részt.

A sportcsarnokban tartott ünnepségen az igazgató, Döméné Lajos Katalin tartott beszédet. Útravalóul egyebek között azt üzente a végzősöknek: „Legyen az élet egy utazás: haladj affelé, amire vágysz, hagyj magad mögött mindent, amit cipelni nehéz.”

Az ünnepség keretében a végzős osztály képviselői átnyújtották az alsóbb évfolyamosok számára az iskola zászlaját, valamint jelképesen egy, a tudást jelképező könyvet, és a szakmaiságot és munkát jelképező kalapácsot és villáskulcsot.

Az ünnepség végén valamennyi végzős osztály áthaladt a felnőtté válást jelképező kapu alatt. Ám az igazi megmérettetés még csak most jön. Jövő hétfőtől írják az írásbeli érettségi vizsgákat, a szakmai vizsgák pedig május közepén kezdődnek.

 

Megosztás