Eldőlt, ki vezeti a nagyatádi óvodákat

Ketten pályáztak az intézményvezetői tisztségre: Raczkóné Szantner Katalin és Vékony Tamásné. A képviselők kikérték a nevelőtestület és az alkalmazotti közösség véleményét is a döntéshez.

A Nagyatádi Óvodák jelenleg hat telephelyen működik, a 13 csoportba 300 gyermek jár, velük összesen 46 óvodapedagógus, dajka és asszisztens foglalkozik. 

A képviselő-testület mai ülésén döntött a pályázatokról. Szóbeli kiegészítésként Raczkóné Szantner Katalin egyebek között elmondta, hogy az elődei munkájára építve több innovatív módszer alkalmazását látja szükségesnek. Kiemelte az intézményegységek közötti napi kommunikáció fontosságát.

Vékony Tamásné a többi között arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívül körültekintő feladat már most, hogy a nyugdíjba menő és az anyai örömök elő néző kollégák helyére megfelelő képzettségű új pedagógusokat keressenek. Mit mondta, kettőt már sikerült megnyerni erre a feladatra, ők ősszel érkeznek. Más kor más gyermekeit kell most nevelni, fogalmazott, ezért új módszertani elemek bevezetését látja szükségesnek.

A képviselők többsége végül Raczkóné Szantner Katalint támogatta, így szeptembertől – a jelenlegi óvodavezető felmentési ideje alatt – ő látja el az intézményvezetői feladatokat, januártól pedig ő lesz a Nagyatádi Óvodák vezetője.

Megosztás