Életműdíjat kapott Büttner Tamás, somogyi kisvállalkozói díjat a Novics Kft.

A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat dr. Büttner Tamásnak ítélte a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöksége. Az Év Somogyi Vállalkozása díjat kisvállalkozás kategóriában pedig a Novics és Társa Kft. kapta.

A megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó tagokat ismert el a napokban a kamara elnöksége Kaposváron.

A Somogy gazdaságáért díjat adományozta a térség egyik meghatározó munkáltatójának, az 1967-ben alapított Kaposvári Villamossági Gyárnak, amely több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat olyan vállalkozásvezetőnek ítéli az elnökség, akinek a huzamos ideig történő vezetői tevékenysége alatt a vállalkozás eredményesen gazdálkodott,  versenyképességét növelte, és a megyében  jelentős piaci eredményt ért el.
Ebben az évben két személy részesült az elismerésben.

Egyikük, dr. Büttner Tamás számos szakmai elismerés és kitüntetés birtokosa, mégis arra a legbüszkébb, hogy a hátrányos helyzetű dél-somogyi térségben a modern technológia meghonosításával több száz korszerű munkahely garantálja a biztos megélhetést.
Mára a vállalkozás a szerszámlapok CNC-megmunkálásában az európai TOP 10-ben foglal helyet. A szakember utánpótlásáról közép- és felsőfokon saját tanműhelyükben  gondoskodnak, melynek mozgatórugója szintén dr. Büttner Tamás.

A másik életműdíjat egyébként dr. Karl Schultes, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. alapító-vezetője kapta.

Fotó: SKIK
Fotó: SKIK

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte kisvállalkozás kategóriában a  Novics és Társa Kft.

Pontosság, hatékonyság, megbízhatóság, szakértelem – a nagyatádi Novics és Társa Kft. ezeket vallja legfontosabb alapértékeinek. Tevékenységi körükbe tartozik a mély- és magasépítés, út- és hídépítés, öntözőrendszerek, halastavak kiépítése. A cég modern eszközparkkal és saját betonkeverő teleppel rendelkezik. Az elmúlt évek során tekintélyt és elismerést szereztek mind vevőik, mind szállítóik körében. Erről referenciáik és elégedett megrendelőik sora tanúskodik – hangzott el a méltatásban.

Fotó: SKIK
Fotó: SKIK

Az ünnepségen több somogyi kamarai díjat is adományoztak még, végül pedig mesterleveleket adtak át.

Megosztás