Életörömöt fújnak a hangszerekből

Az aszfalt párologni látszik, a fákon néha megrezzennek a levelek, lomhán, céltalanul. A háttérben szól a jazz, azzal könnyebb átevickélni a napközbeni hőségen.

Igaz, tegnap megírtuk, hogy a hétvégén újabb nyári este lesz zenés, de az ember a hőségben hajlamos a zene segítségével átvészelni a forró napokat, így némileg pontosabb képet kaphat arról, hogy szombat este mire számíthat Nagyatádon.

Kuna Valéria tizenkét évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, mint az iskola legfiatalabb hallgatója, előtte egy évvel, 1993-ban pedig épp Somogyban, a Nemzetközi Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Találkozón jutalmazták nívódíjjal a tudását.

Testvéreivel zenekar alapítottak, és már több mint harminc éve zenélnek együtt. Három évtizednyi rutinnal és tudással felvértezve pedig kevés olyan zenész akad, aki nem kényelmesedik bele az úgynevezett életműbe, de róluk ez nem mondható el, hisz a népzenén át, a fúziós jazzen keresztül, a világzenei kitekintéseken túl a repertoárjuk a legendás slágerekig terjed, így a közönséggel könnyen megtalálják a közös hangot.

A négy testvéren túl, akik mindegyike fúvóshangszereken játszik, a zenekar kiegészül billentyűssel, gitárossal és basszusgitárossal, illetve dobossal. Ráadásul az egészhez úgy állnak hozzá, hogy az embernek még a hőségben is megjön az életkedve, ha őket hallgatja.

Példának okáért itt van a Hurricane című daluk, ami önkéntelen bólogatást és lábrángást okoz:

De a némileg könnyedebb dallamok kedvelőinek is szolgálnak csemegével:

Szóval, szombaton este a turisztikai központban táncra perdülni szinte kötelező. Aki behatóbban kíváncsi a zenekarra, a Youtube csatornájukon számos zenét megtalál.

Megosztás