Elfogadhatatlan, hogy se a 68-as út helyreállítását, se a szúnyoginváziót nem oldják meg

Mindkettő állami feladat, nincs ráhatása az önkormányzatnak, csak sürgetni tudja a megoldást. A térség lakói számára elfogadhatatlan, hogy csak a télre akarják helyreállítani a közlekedést a Balaton irányába.

Ez a két téma váltotta ki a legnagyobb érdeklődést a tegnapi testületi ülésen Nagyatádon. A képviselők dr. Ludas László alpolgármester tájékoztatta a lakosságot leginkább foglalkoztató két témáról.

Harcolunk, hogy mielőbb megoldódjon mindkét égető probléma, de azon kívül, hogy levelekkel bombázzuk az illetékeseket, nincs semmilyen eszköz a kezünkbe – értelmezte a helyzetet a lábadozó Ormai István polgármester távollétében dr. Ludas László. – Ha leesik az eső, a Segesd melletti földút használhatatlan lesz, ahogy már több mint egy hónapja az a nagyatádi elkerülő is. A Magyar Közút eddig még az elterelő táblákat sem helyezte ki a Balaton felé, és novemberre ígérték legutóbb a közlekedés helyreállítását. Ugyanez a helyzet a szúnyoginvázióval: már évek óta állami megrendelésre végzi egy cég az irtást. Ekkora árvíz hatalmas táptalajt nyújtott a lárváknak, az esti órákban elviselhetetlen kint tartózkodni. Mindeddig hiába sürgettük a légi irtást.

Kérdésre az ülésen Svégel Gábor, a műszaki iroda vezetője elmondta: hét napon belül megtették az árvízkárok miatti igénybejelentést, megtörtént a helyszíni vizsgálat, és a műszaki szakértői jelentés alapján napokon belül benyújtják a konkrét károkra és összegekre vonatkozó igényt.

A leszakadt segesdi Rinya-híd helyreállításának több mint egy hónapja nem állt neki a Magyar Közút
A leszakadt segesdi Rinya-híd helyreállításának több mint egy hónapja nem állt neki a Magyar Közút

 

Megosztás