Elhunyt a kutyák atádi megmentője

Nagy szomorúsággal tudatjuk a hírt, hogy a Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke és alapítója, Kiscsinál Erika múlt csütörtökön elhalálozott. Több ezer védtelen jószág köszönheti neki életét és új otthonát.

Erika 1956. szeptember 30-án született Nagyatádon. Tanulmányait követően visszatért szülővárosába dolgozni, elhivatott és lelkiismeretes volt minden munkahelyén, mindig igyekezett megfelelni. Erika állatbarát természetéről vált ismertté: A 2000-es években a lottózóban dolgozott, és már akkor is kijárt időnként, hogy a kóbor kutyusokat és macskákat megetesse a bokrok alatt. Ekkor döntött úgy, hogy életét az elesett állatok megsegítésének szenteli.

2006-ban alapította meg az egyesületet, és egészen 2019 elejéig az elnökeként tevékenykedett. Munkássága nyomán évente több mint 200 kutya menekült meg, és talált új otthonra. Több védtelen állatot a saját házába is befogadott, személyesen viselte gondjukat.

 Akik ismerték Erikát, tudják, hogy jószívű, nagylelkű ember volt. Bárkinek a segítségére sietett, sokszor saját magától is megvont dolgokat, ha ezzel másokon segíthetett. Az állatok iránti szeretetének nem volt határa: sokszor éjszaka és rossz időben is hajlandó volt kimenni, ha egy szenvedő kutya megmentéséről volt szó, és akár órákat a szabadban töltött, hogy megtaláljanak egy kóbor ebet – mondta el Simon Ivett, a Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület új elnöke.

Erika betegségét 2019 februárjában diagnosztizálták, és már ekkor nekiállt arról gondoskodni, hogy a menhely és a szervezet fennakadások nélkül működhessen akkor is, ha ő már nem lesz velünk. Így az elnökváltás már az év elején megtörtént, azóta Simon Ivett vezeti az állatvédő egyesületet. Az elmúlt hónapokban Erika a kórral küzdve otthonról intézte a menhely vezetését. Öröksége nyomán a jövőben is számíthatnak segítségre a segítséget kérni nem tudó jószágok.

Erika a múlt hét csütörtökön távozott el közülünk. Gyászolja őt szerető lánya, barátai, munkatársai és hozzátartozói. Emlékét őrzi az a több száz megmentett kutya, akik az ő jóvoltából szerető családokhoz kerültek. Holnap 11 órakor helyezik végső nyugalomra a simongáti temetőben.

 

Megosztás