Elhunyt Nagyatád díszpolgára

Ludán Imréné nyugalmazott iskolaigazgatót Nagyatád városa saját halottjának tekinti. Búcsúztatója a korábban elhunyt férjével, Ludán Imrével közösen lesz a házaspár kérésének megfelelően.

Ludán Imréné magyar-történelem szakos pedagógus, iskolaalapító igazgató, nyugdíjas iskolaigazgató volt. Ő szervezte meg Nagyatádon a rajz tagozatos oktatást, amely ma is része az általános iskola oktató-nevelő munkájának. 15 évig dolgozott iskolaigazgatóként a városban, 1987-ben vonult nyugdíjba. Azt követően a múzeum kuratóriumában tevékenykedett, szakköröket vezetett, és a gimnáziumban tanított. Nagyatád város szolgálatában elhivatott, példamutató pedagógiai munkát, következetes, magas szakmai színvonalú vezetői tevékenységet végzett. Emberi és hivatásbeli érdemei alapján elismert, megbecsült és köztiszteletben álló személye volt Nagyatádnak. 2012-ben díszpolgári címet adományozott számára a város. Életének 88. évében, július 30.-án hunyt el.

Ludán Imréné (Somogyi Margit Mária) 1953-ban kötött házasságot Ludán Imrével. Két gyermekük született, Imre és János, akik később négy unokával ajándékozták meg őket.

Ludán Imre szintén pedagógus volt, majd népművelőként dolgozott. A család 1972-ben költözött vissza Nagyatádra. Ő lett a művelődési ház igazgatója egészen 1991-ben történt nyugdíjba vonulásáig látta el azt a feladatot. Fontos szerepet játszott a nagyatádi művésztelep létrejöttében, megyei képzőművészeti tábort szervezett minden nyáron. Ő 80 évesen hunyt el 2011-ben.

Ludán Imrénét mint Nagyatád díszpolgárát a város saját halottjának tekinti. A búcsúztatója 2020. 08. 17.-én hétfőn 15.00 órakor lesz a központi temető ravatalozójában. Ebből az alkalomból vesznek végső búcsút Ludán Imre nyugalmazott művelődésiház-igazgatótól is. Ugyanis a házaspár külön kérése volt, hogy haláluk időpontjától függetlenül együtt búcsúzzanak el tőlük a rokonok, barátok. A család kérése, hogy aki szeretne, egy szál virággal búcsúzzon az elhunytaktól.

 

Megosztás