Koronavírusos beteg és ápoló az egyik Somogy megyei kórházban

Közleményben tudatta ma a siófoki kórház: pozitív lett az egyik betegük és az egyik ápolójuk koronavírus tesztje. Valamennyi osztályukon és részlegükön látogatási tilalmat rendeltek el.

A Siófoki Hírek számolt be róla, hogy a főigazgató a kórház honlapján tudatta: „tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállíttattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek.”

A Siófoki Hírek tájékoztatása szerint a gondozási központot sem látogathatják a hozzátartozók. Ezzel kapcsolatban a siófoki városháza tájékoztatása:

„A siófoki kórházban ma reggeltől érvényes látogatási tilalomra tekintettel Siófok Város Önkormányzatának Gondozási Központja elővigyázatosságból szintén a mai naptól óvintézkedésként látogatási tilalmat vezetett be, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.”

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás