Elítélték az olaszt, aki ittasan elsodorta a társát Nagyatádon, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott

1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Nagyatádi Járásbíróság, előbbi büntetést 3 év próbaidőre felfüggesztette.

2019 októberében számoltunk be róla, hogy a nagyatádi éjszakában ittasan, segítségnyújtás nélkül hajtott el egy olasz férfi, miután elsodorta egyik társát.

A Hunyadi utcai parkolóban történt az eset hajnali két óra körül. Ott azért keveredett vitába a két olasz állampolgár, mert a sértett azt akarta, hogy a vádlott az ittas állapotára tekintettel ne vezesse tovább a járművet. A 44 éves vádlott ennek ellenére a járművel megfordulást követően a parkolóból a 68-as főút irányába indult, eközben azonban – mivel ittassága miatt nem észlelte a járműve menetiránya szerint tőle jobbra álló sértettet – a személygépkocsi elejével a sértettnek ütközött.

Az ütközés hatására a sértett felcsapódott a jármű motorháztetejére, ahonnét lecsúszva testével letörte a személygépkocsi jobb oldali külső visszapillantó tükrét, aztán nekiütődött egy ott parkoló másik autónak, végül az úttestre esett.

A vádlott a balesetet követően nem állt meg, a sértett állapotáról nem győződött meg, részére segítséget nem nyújtott, hanem továbbhajtott az ideiglenes szállására. A baleset következtében a sértett zúzódásokat, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Nagyatádi Járásbíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elmulasztott segítségnyújtás bűntette miatt ítélte el a héten.

Megosztás