Elkészült az iparterület átkötő útja

A szakhatóság forgalomba helyezési engedélyére vár a másfél kilométeres út, utána táblázza majd ki a Magyar Közút a 681-est, ami nagyrészt mentesítheti a városközpontot a kamionforgalom alól.

Már közlekednek a Berzencei utat a laktanyán (a Déli iparterületen) át a Gyár utcával összekötő új úton. Korábban megtörtént a műszaki átadás-átvétele az 1500 méteres átkötő útnak, és folyamatban van a forgalomba helyezési eljárása.

Amint ezt az engedélyt megkapja a kormányhivatal szakhatóságától, a Magyar Közút Zrt. is kihelyezheti a korlátozó közlekedési táblákat a 681-es út megfelelő pontjaira, hogy a Berzence felől és a Déli iparterület irányából közlekedő teherautók elkerüljék a városközpontot.

Az átkötő út és a többi alapközmű is egy európai uniós pályázatnak köszönhetően készült el összesen 764 millió forintból. A beruházás során ivóvíz-, gáz- és szennyvízvezetékeket fektettek le, új elektromos vezetékrendszert építettek ki, megoldották a csapadékvíz elvezetését, elkészült a közvilágítás és több belső út korszerűsítése.

Az ipartelepen már 30-nál is több ingatlant értékesített az önkormányzat telephelyként. Az alapvető közművek kiépítésével mintegy 15 hektárnyi területet tett gazdaságfejlesztésre alkalmassá a korábban értékesített 27 hektáron kívül.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás