Elkezdődött a várakozás időszaka, meggyújtották az első adventi gyertyát

A Nagyatádért Egyesület idén is elkészítette a város adventi koszorúját, melynek első gyertyáját ma gyújtotta meg a polgármester.

Csaknem másfél évtizedes hagyománya van a város központjában felállított óriás adventi koszorúnak, melyet minden évben a Nagyatádért Egyesület készíti el. Minden vasárnap a gyertyák meggyújtását rövid műsor is szokta kísérni, ám idén a járványhelyztre való tekintettel elmaradt az ilyenor megszokott program és a tömeg. Tavalyi videónkban bemutattuk, hogyan készítette az egyesület a koszorút:

A Nagyatádért Egyesület facebook oldalán tette közzé, hogy ebben az évben is látogatható a koszorú, és kérik, hogy igyekezzenek kerülni a csoportosulást. Idén csak a polgármester és szűk kísérete voltak jelen az első gyertya meggyújtásakor. Ormai István polgármester elmondta, hogy az adventi időszakban minden este égni fognak fények a koszorún.

Megkezdődött a várakozás időszaka, mely egyfajta készülődés is a békességre, a szeretetre, valami jóra, Krisztus születését várjuk. Minden nagyatádinak áldott békés adventet kívánok! – mondta a polgármester. 

Megosztás