Elképzelhető, hogy karácsonyra enyhítenek a korlátozásokon

A kormány december 9-ig dönt arról, hogy milyen feltételek mellett karácsonyozhatnak együtt a családok. A járványügyi statisztikáktól függően akár enyhülhetnek is a korlátozások.

Orbán Viktor miniszterelnök már két napja a Kossuth Rádióban kifejtette, hogy lehetőség szerint enyhíteni szeretnének a korlátozásokon a karácsonyi időszakban. Erről most egy rövid poszt is megjelent a kormány facebook oldalán az alábbi szöveggel:  „Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést.”

Erre csak akkor lenne esély, ha addig kedevezőbben alakulnának a járványügyi statisztikák, az operatív törzs csak ebben az esetben tudja feloldani a szigorú korlátozó intézkedéseket. A legfrissebb adatok szerint viszont új csúcsokon van a fertőzés Magyarországon: 

6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított esetek száma, ebből több mint 151 ezren aktív fertőzöttek. Ez azt jelenti, hogy a magyar lakosság több mint 2 százaléka már elkapta a betegséget, egész pontosan minden 46. ember. Elhunyt 156 többségében idős, krónikus beteg a koronavírus szövődményeiben. Szerencsére a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 55 637 fő épült fel. 

A nyitókép illusztráció.

Megosztás