Elkezdték felállítani a József Attila sétány kőoszlopait

Összesen 14 pillér és oszlop fogja díszíteni a költő életének és munkásságának emléket állító sétányt. Ezeken olvashatók életének főbb eseményei és legszebb verseinek részletei. A rakpartot idéző téren fákat is ültetnek.

Nagyban zajlik a József Attila sétány felújítása. A délelőtti órákban több fát is ültettek a „rakpart” mellé, illetve felállították az első kőoszlopokat a járda mellé a platánfák árnyékában. A kövekkel kirakott terület a dunai rakpartot idézi József Attila „A Dunánál” című verséből. Ahogy arról múlt héten is beszámoltunk, a város két éve nyert 250 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázaton uniós forrásból, melynek egy részét a most a sétaút felújítására fordítják.

Fákat is ültetnek a rakpart köré
Fákat is ültetnek a rakpart köré

A 14 kőoszlopból hatot helyeztek most a helyére, de még nem kapták meg a végleges talpazatukat. A pillérek mészkőből készültek, rusztikus hatásúak, mind a négy oldalukon található egy-egy csiszolt felület, melyen a költő verseiből idézeteket és életrajzából kiemelt eseményeket olvashatunk. Jövő héten teszik helyére a rakpart körül álló oszlopokat is, a sétányt várhatóan május végéig elkészítik.

Eddig hat oszlopot tettek a helyére, a talapzatuk még nincs kész
Eddig hat oszlopot tettek a helyére, a talapzatuk még nincs kész

 

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás