Készül a József Attila sétány Szerző: Katona József | 2020-05-06 15:53:48 | Címkék: józsef attila sétány, fejlesztés, uniós forrás, ormai istván, nagyatád

Európai uniós pályázati támogatásból építik a sétányt: most a járda és a parkoló burkolatát rakják le, lesz ingyen wifi, több pad, parkosítanak, és József Attila költészetét bemutató kőoszlopokat is elhelyeznek majd.

A sétány fejlesztése egyik eleme egy nagyobb pályázatnak. Még 2018-ban nyert erre pénzt a város. A helyi értékekre épülő közösségfejlesztés megvalósítására egy együttműködés jött létre, a Nagyatádi Fórum Helyi Közösség. Ezt a szervezetet városi civilek, vállalkozások és önkormányzati intézmények alkotják. Összesen 250 millió forintot nyertek TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázaton, teljes egészében európai uniós forrásból.

Ennek a pályázatnak egy része a József Attila sétány fejlesztése.

- Ez azzal a céllal valósul meg, hogy szabadtéri közösségi találkozási helyeket hozzunk létre, fejlesszük a közterületeket - mondta Ormai István polgármester. - Több része is van. Az első a sétány nyugati oldalán lévő járda és a szakiskola előtti parkoló új burkolattal való ellátása. A második: jellegzetes egyedi tartalmat hordozó elemek elhelyezése a sétányon. 14 kőoszlop mutatja majd be József Attila költészetét és életét. Harmadik egységként padokat helyezünk el, és parkosítjuk a környéket. Ráadásul ingyenes wifi-elérési lehetőséget is biztosítunk a területen.

A munkálatok folyamatban vannak, a tervek szerint május végére elkészül az új sétány.

Fejlesztik a József Attila sétányt
Fejlesztik a József Attila sétányt - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra