Elöntötte a belvíz a kerteket Nagyatádon is!

Somogy mind több településén riasztják a tűzoltókat, mert a hirtelen hóolvadás és a nagy mennyiségű eső következtében az udvarokban szivattyúzni kell a vizet. Nagyatádon a Szabadság utcába vonultak a tűzoltók.

A Rinya patak is teljesen megduzzadt, a környékén mindenhol egyre magasabb a belvíz, néhány kertet és udvart máris elöntött, a vízelvezető árkok pedig folyamatosan telítődnek. Információink szerint nemrég riasztották a nagyatádi tűzoltókat a Szabadság utcába. Hamarosan jelentkezünk a helyszínről, és folyamatosan frissítjük a belvízzel kapcsolatos híreinket!

A nagy mennyiségű eső és a felmelegedés következtében kialakult gyors olvadás miatt a megye több településén is szivattyúkat kellett munkába állítaniuk a tűzoltóknak. 

Beomlott egy magyaratádi családi ház tetőszerkezete és megdőlt az ingatlan fala is. A veszélyes állapotban lévő épületet a kaposvári hivatásos tűzoltók kordonszalaggal körbekerítették és felhívták a tulajdonos figyelmét a balesetveszélyre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Feltelt vízzel egy szentbalázsi épület vízóra aknája, amit a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúztak ki.

Csököly Dózsa György utcájában megteltek az árkok vízzel. A helyi önkéntes és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók dolgoztak a víz átemelésén, amit sikerült olyan mértékűre lecsökkenteni, hogy a közúti forgalmat a vízátfolyás nem veszélyeztette.

Csütörtök reggel Kelevízen a nagy mennyiségű hó és az eső megtöltötte a csapadékvíz elvezető árkot. A víz a közeli vályogházat veszélyeztette. A tulajdonos a marcali tűzoltók segítségét kérte, akik megállapították, hogy az átereszben megrekedt, úgynevezett jégdugó akadályozza az elfolyást. A víz útjába kerülő akadályt napközben az önkormányzat dolgozói eltávolítják.

Karád Balatoni utcájában is a helyi önkéntes tűzoltók dolgoznak az árkokban felhalmozódott víz eltávolításán.

Felhívjuk a polgárok figyelmét arra, hogy a szükséges árok karbantartási munkálatok elvégzésével megelőzhető, hogy kertekben vagy akár lakóházakban is kárt tegyen a víz. Ha az átereszek eldugulnak, akkor a vízelvezető-rendszerek nem tudják betölteni funkciójukat. Ez a probléma belterületeken és a termőföldeken is megjelenhet, ami fokozza a belvízveszélyt.

Megosztás