Elrajtolt az első nagyatádi 24 Órás Úszás

Már több mint 3 órája gyűjtik a tengeri mérföldeket az úszók a városi strandfürdő medencéjében. A déli harangszót követően 7 csapat versenyzői vállalták a maratoni kihívást.

A történelmi valósághoz tartozik, hogy valójában ez a második 24 órás úszás Nagyatádon: utoljára 29 évvel ezelőtt, a strand megnyitójának tiszteletére rendeztek hasonló versenyt.

Most összesen 75 versenyző nevezett be a Nagyatádi Fürdők és Nafigyelj! által szervezett maratoni úszóversenyre. Három kaposvári, egy pécsi, egy budapesti, egy kecskeméti és egy helyi csapat állt rajtvonalhoz pontban délben. A versenyzők egymást váltva gyűjtik a kilométereket a strandfürdő 50 méteres medencéjében.

A csapattagok számtól függően három kategóriában nevezhettek: Sellő kategóriában azok, akik 5-10 fővel, Delfin kategóriában a 11-15 fővel és Ebihal kategóriában a 15-24 fővel induló úszók.

A versenyzők a rendezvény idejére a strandon sátortábort vertek, az úszások közötti időben lehetőségük van pingpongozni, meghallgatni az Amazon Bloom esti koncertjét, megnézni a Nagyatádi Kötélugró Klub délutáni bemutatóját és részt vehetnek 22 órakor a termálmedencében a Medence Kvízpartyn.

Vasárnap délig a csapatokból egy-egy versenyzőnek mindig a vízben kell tartózkodnia, messze még a verseny vége. Rutinos úszók jöttek el Nagyatádra: a Budapesti Delfinek például Zalaegerszegen egy hasonló 24 órás kihíváson 25 méteres medencében 129 kilométert úsztak. Két órával a nagyatádi rajt után már 8500 métert teljesítettek. A versenyzők által leúszott métereket önkéntesek számolják.

Megosztás