Átadták a sportparkot Nagyatádon

A fiatalok és a felnőttek már birtokba is vették a Szent István parkban felállított szabadtéri testedző eszközöket. A sportpark hozzájárul a közösség minőségi és aktív időtöltéséhez.

A város központjában lévő zöld környezetben, nevelési és oktatási intézmények közelében alakította ki az önkormányzat a sportparkot egy pályázatnak köszönhetően. 18 különböző típusú eszközt telepítettek az ütéscsillapító gumival burkolt talajra. Ezek a következő sportolási lehetőségeket biztosítják: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom-erősítés, hátizom-erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés.

Az ingyenes és könnyen hozzáférhető szabadtéren felállított testedző eszközökkel a lakosság egészségmegőrzésének elősegítése, egészségi állapotának javítása, a rendszeres testmozgás ösztönzése volt az önkormányzat célja. Ezzel csökkenteni szeretnék a mozgásszegény életmódot, és növelni az aktív testmozgást folytatók arányát.

A sportpark eszközei kiválóan alkalmasak bemelegítésre, erőfejlesztésre, átmozgatásra, nyújtásra, az állóképesség, az egyensúlyérzék, és a mozgáskoordináció fejlesztésére, változatos kiegészítő testedzésekre szinte bármilyen sportághoz. Ezért mind az amatőr, mind a versenysportolóknál növeli az edzés variációs lehetőségeit, változatosságát az eddig csak teremben végezhető gyakorlatok szabadban történő végrehajtásának biztosításával.

Megosztás