Első helyen végzett az atádi rallye-csapat Ausztriában!

Kategóriája legjobbjaként állhattak a dobogó legfelső fokára a Team Rallye Merencsics tagjai. Összesítettben pedig a szintén előkelő 4. helyezést zsebelhette be a csapat. Szélsőséges időjárás tette próbára az atádiakat.

Az időjárás viszontagságai sem tántorították el a nagyatádi Team Rallye Merencsics tagjait a hétvégi megmérettetéstől. A rangos Rebenland Rallye versenyen mérettették meg magukat osztrák szomszédaink vendéglátásában. A csapat közösségi oldalán található bejegyzések szerint a – mondhatni – hátrányból induló csapat nem a pálya adottságainak megfelelő gumikkal állt rajthoz. A Suzukit ennek ellenére sikerült az első helyen a célba kormányozni.

Nagy kihívás elé nézett az atádi csapat az osztrák Leutschbachban
Nagy kihívás elé nézett az atádi csapat az osztrák Leutschbachban

Idősebb Merencsics Árpád így értékelte a Facebook oldalukon a csapat hétvégi teljesítményét:
„Kedves FIÚK! Köszönöm mindenkinek ezt a remek hétvégét. A mezőny leggyengébb autójával, nem erre a pályára való gumikkal értétek el ezt a kiváló Mitropa abszolút 4. és kategória 1. helyezést. Persze, ehhez kellett két kiváló EMBER, és persze, két kiváló szerelő is. Csak így tovább az év hátralévő részében is!”

Az itthoni időjárási viszonyokhoz hasonlóan, sógoraink nyakába is tetemes mennyiségű csapadék hullott a hétvégén. Ez végképp megnehezítette a pilóta és csapata dolgát. Ám ezt a kihívást is sikerült legyűrnie a versenyzőknek.

A versenyzőként rajthoz álló ifjabbik Merencsik Árpád így emlékezett a verseny eseményeire:
„Ez egy fergetegesen jó hétvége volt! Kicsit úg érezhettük magunkat, mint a VB-n! A pénteki nap se volt egyszerű, na, de a szombat! Délelőtt nekiállt esni az eső, és pár perc alatt sártenger lett a pályák nagy része. A tisztább vizes szakaszok ötvöződtek a sáros erdei utakkal. Sajnos, töröltek gyorsasági szakaszt baleset miatt, reméljük, hogy a sérültek mielőbb meggyógyulnak, és innen kívánunk nekik mielőbbi felépülést!
És ha ez így nem lett volna elég, a nap második felében megeredt a hó. Először csak foltokban, aztán a magasabb helyeken. Tisztára, mint Monte-Carloban, amikor elindulsz a pálya aljáról, süt a nap, aztán esik az eső, majd szakad a hó. Na itt ez volt. Sose versenyeztem/versenyeztünk ilyen körülmények között. Megoldottuk a feladatot, bár nem volt egyszerű, slick-el a havon
Összességében mindenki elégedett mindenki munkájával, mind a versenyzők, mind a szervíz csapat.
Pár hét és Lavanttal Rally, azt hiszem, most nagyon nézzük az időjárás jelentést, mi napsütést próbálunk intézni ‘fentről’!”

Fotók: Merencsics Árpád

Megosztás