Elstartolt az idei eXtremeMan Nagyatád triatlonverseny!

A versenyzők ma reggel fél nyolckor ágyúszóra vágtak bele az úszásba Gyékényesen, a gyorsabbak azóta már kerékpárra ültek. A leghosszabb nap hősei közül hárman részt vehetnek majd az Aquatic Runner világbajnokságon.

Három hullámban, piros, fehér és zöld úszósapkában indultak el a versenyzők Gyékényesen „az év leghosszabb napjának” kihívását teljesíteni. Közülük azok, akik kilencven perc alatt végeznek az úszással, illetve kevesebb mint tizenhárom óra alatt fejezik be a teljes versenyt, lehetőséget kaphatnak az Aquatic Runner világbajnokságon való részvételre: közülük sorsolnak majd ki három szerencsést, akik elutazhatnak az olaszországi versenyre.

Fotó: Röhrig Dániel

Azt gondolom, hogy aki átlépi majd a célvonalat, az beírja magát a magyar triatlonok történetébe: ti is szerepelni fogtok a magyar triatlon emlékkönyvében! – bíztatta a versenyzőket a tegnapi ünnepélyes megnyitón tartott beszédében Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, a verseny támogatója.

Ahogy a szövetségi elnök a triatlonverseny hawaii gyökereire és eddig bejárt útjára emlékeztette a jelenlévőket, úgy Ormai István polgármester Nagyatád várossá avatásának ötvenedik évfordulóját idézte fel: a település története a kilencvenes évektől szorosan összefonódott a versennyel, mely kapocs napjainkig tart. A polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, a támogatóknak és a résztvevőknek is.

 – Annak az ötven évnek, ami Nagyatád várossá avatása óta eltelt, több mint a felének része volt a triatlon. Nagyatád a megújulás városa, de ez a jelző rátok és általatok is igaz. A kitartásotokkal azt üzenitek nekünk, hogy meg kell tudnunk újulni, újabb és újabb célokat kell kitűznünk magunk elé. Szerte Nagyatádon most értetek lobognak a zászlók – mondta nyitóbeszédében a polgármester.

A verseny útvonala mentén a résztvevők biztonsága érdekében útlezárások vannak: a kerékpározás és a futás pályáit, illetve a versenyzők útvonalát bemutató videókat alább tekinthetik meg.

Megosztás