Már a maratoni távot futják a triatlonisták

Elsőként a címét védő bajnok, Badar Gergő rakta le a kerékpárt, ezzel jelentős előnybe kerülve, ugyanakkor a pályán már az atádi versenyzők között legjobb időt futott Kocsis Péter is jelen van.

Egyre többen teljesítik a kerékpáros távot, gyarapszik a futók száma a belváros irányába tartó pályán. Cikkünkben képösszeállítást tekinthetnek meg a versenyzők eddigi küzdelmeiről.

39,3 km/h-es átlagsebességgel teljesítette a kerékpáros pályát Badar Gergő, az eXtremeMan Nagyatád tavalyi győztese, ezzel a gyékényesi úszás után a biciklis távon is elsőként ért be. Péter Attila becslése szerint ez akár öt kilométeres előnyt is jelenthet a címvédőnek, a nyári hőség azonban még az élmezőnyben futó versenyzőket is komoly próba elé állítja.

A versenyzők között van idén Kocsis Péter, a Triatád sportolója is, aki legutóbb 2017-ben teljesítette az év leghosszabb napjának kihívását. A legjobb időt futó nagyatádi vasembert a futópályán Ormai István és Dr. Herr Gyula kerékpárral vezették fel.

Nem csak a kerékpáros pályán küzdenek meg a sportolók a 180 kilométeres biciklis távval: a versenyközpont színpadán Theo Spilleman, egy Nagyatádon élő holland nyugdíjas teljesíti ugyanezt a távolságot egy rögzített görgőn. A 77 éves sportember egy helyi beteg kislány helyzetének javítására szervezett adománygyűjtő akciót, ennek keretében gyűjti most a kilométereket és a forintokat a kis Jüngling Mimózának. Jelenleg már több mint száz kilométert tekert le a szobabiciklihez hasonló eszközön, az adományokat továbbra is az erre felállított urnánál fogadják. A kisgyerek történetéről, illetve a Theo által felvállalt küldetésről korábban már írtunk.

Megosztás