Elszökött kutyák téptek szét egy őzet Segesden

Az esetről videó is készült. Egy telektulajdonost támadtak meg először, majd miután elkergette őket, az ebek kiugrasztottak egy őzet a cserjésből, és leterítették. A szemtanú szerint nem ez volt az első eset.

Ludán Péter nagyatádi lakosnak több gyümölcsöse is van Segesden, ma délelőtt is ott tartózkodott, a falu határától nem messze,  az 50. kilométerkő melletti birtokán. Elmondása szerint éppen a gyümölcsfák metszését végezte volna, amikor váratlanul két kutya bukkant fel, morogni és vicsorogni kezdtek felé. Péter határozottan lépett fel, és sikerült elzavarnia őket. A két kutya elfutott, ám ekkor kiugrasztottak egy őzet az út menti cserjésből. Az ebek rátámadtak a vadra, földre terítették, és elkezdték szétcincálni. Péter ekkor vette elő a telefonját, és videón élőben közvetítette az eseményeket a facebook oldalán. A felvételen jól látható, ahogy a kutyák marcangolják a még élő, vergődő őzet.

Nem ez volt az első eset, hogy ezek a kutyák erre kóboroltak, sajnos máskor is ugrasztottak már vadat. Nem egyszer vitték vissza a rendőrök a gazdájának az ebet – mesélte Péter.

Most is ez történt: a felvétel elkészítése után értesítette a rendőrséget. Ekkorra a kutyák már továbbálltak. A helyszínre érkező járőröknek volt ötletük, hogy ki lehetett az egyik kutya gazdája, ezért felkeresték az illetőt, és a videófelvétel segítségével beazonosították az egyik eb tulajdonosát.

A rendőrség az ebtartási szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárást indított a gondatlan tulajdonos ellen.

Megosztás