Elverték a múlt héten az akadémiát, ma a Csurgóval csap össze az RKC

A sikeres találkozót követően újult erővel folytatja az RKC női csapata a küzdelmet az NBI/B bajnokságban. Az atádi játékosok eddig megúszták a megbetegedéseket, a hazai pálya nagy előnyükre szolgált.

Múlt pénteken mérte össze erejét az RKC női felnőtt csapata a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosaival hazai pályán. A végeredmény: 29–27 a hazaiaknak, ami nagy teljesítménynek mondható, hiszen a NEAK a bajnokság egyik dobogós helyezésért küzdő csapata. Az első félidő végén is már elhúztak az atádiak, akkor 14–10 volt az állás. A második félidőben kiélezetté vált a küzdelem, de végül az RKC tudott felülkerekedni.

Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel

Tény, hogy nem mi voltunk az esélyesek – mondta az Atádhírnek a csapat edzője, Madarász Péter. – Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a lányok, jó egységet alkottak, a támadásban és a védekezésben is nagy százalékban megvalósítottuk, amit elterveztünk. Olyan csapat vagyunk, hogy sokkal erősebbek vagyunk hazai pályán, az atádi sportcsarnokban minden idegen csapatnak meg kell szenvedni azért, hogy itt nyerjen.

Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel

A csapat új játékost igazolt még februárban Kalmár Emese személyében, aki irányító-átlövő pozícióban játszik. Erre azért is volt szükség, mivel a korábban az ezt a pozíciót betöltő játékos, Szandai Martina komoly térdsérülést szenvedett, így ebben a szezonban már nem vesz részt. Az RKC jelenleg a tabella közepén foglal helyet a 7. helyen 12 ponttal. Ám idén a pontozást nagyon átírja a járványhelyzet – hívta fel rá a figyelmet az edző.

Nagyon nehéz ebből a bajnokságból bármit leszűrni, mert a Covid sok mindenbe beleszól – magyarázta az edző. – Vannak csapatok, akik emiatt eddig keveset játszottak, többet lehúzott a betegség. Minket eddig szerencsére elkerült. Nehéz a tabella alapján bármit is előre jósolni, de megvan az esélye, hogy az 5-6-7-ik helyért játszunk. Nyilván a kiesés ellen is küzdünk, de annál sokkal jobb csapat vagyunk, mintsem hogy az utolsó három helyen végezzünk. A hátralevő meccseinkből a két budaörsi találkozót leszámítva nagyon jók az esélyeink: négy olyan mérkőzésünk van, ahol az ellenfelek mögöttünk vannak a tabellán, őket mindenképpen szeretnénk elverni. A két kiemelkedő budaörsi összecsapást leszámítva minden meccsünkön úgy léphetünk a pályára, hogy jó esélyeink vannak a győzelemre.

Az edző szerint azért is van jó helyzetben az atádi csapat, mert eddig szerencsés módon a játékosokat elkerülte a koronavírus.

Lekopogom, mostanában nem volt megbetegedés. Csak olyan játékosaink kapták el, akik alapból is sérültek, otthon voltak, ezért nem találkoztak a többi csapattaggal. Januárban mindenkit leteszteltünk. Próbáljuk mindenkibe azt sulykolni, hogy kerüljék az érintkezést, minél kevesebbet járjanak össze, talán ezért is került el minket eddig.

Ma este újabb találkozóra készülnek a lányok, méghozzá a Csurgói NKC ellen. Az edző nem számít könnyű küzdelemre.

 A Csurgó egy egész jó csapat, azonos szintet képviselnek, mint mi, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, biztos vagyok benne, hogy nüanszok fogják eldönteni, hogy ki nyeri meg a meccset. A hazai pálya előnye a miénk – mondta Madarász Péter.

A 18 órakor kezdődött meccset az RKC facebook oldalán élőben is közvetítik.

Megosztás