Emlékidézés, harmonikaszó és közvetlenség: így telt a második Zenés Nyári Est

A programsorozat újabb előadása ismét érdeklődőkkel töltötte meg a Turisztikai Központ udvarát. A zenéről ezúttal Molnár György és koncertzenekara, az énekről Gallusz Nikolett és Csonka András gondoskodott.

A nyári zenés programsorozat nagy érdeklődés mellett folytatódott tegnap este. Ezúttal három jól ismert előadóművész volt a főszerepben, akik olyan ismert dalokat elevenítettek meg az atádi közönségük előtt, mint az Engem nem lehet elfelejteni, Nem vagyok én apáca, Egy részeg éjszaka, Mindenkinek van egy álma, Elmegyek, illetve Kell, hogy várj.

Tök mindegy, hogy falunap, kisváros, nagyváros, közepes város, teljesen mindegy, mert rengeteg erőt, energiát és szeretet lehet ebből meríteni – mondta stábunk kérdésére Csonka András.

A közönség tagjai közül eddigre már sokan közös képet készítettek a művésszel, melyre ő nem csak nyitott volt, de a közvetlenségről, a közönséggel való testközeli kapcsolatról még hozzátette:

Ez nekem így jó, én így érzem jól magam. Amíg ez van, azt szoktam mondani, addig élek. Mi tartana másképp életben egy művészt, egy színészt, mint a figyelem vagy valami módon a szeretet?

A nagyatádiak figyelmét és szeretetét hamar és gond nélkül nyerték el az előadók. Az ismert klasszikusokat a lampionok halvány fénye alatt ülő közönség együtt énekelte a művészekkel, akik kifejezetten bátorították is erre őket.

Molnár György harmonikaművész a fellépés előtt elmondta, azt szeretné, ha közönségük az élő koncert varázsának élményét vihetné haza az estéből, annak szépségével és őszinteségével együtt. Reményei szerint az ilyen alkalmak a harmonikazene megítélését is formálni fogják.

Talán a harminokát is egy kicsit más fényben látják, mint ahogy eddig gondolták, hogy csak mondjuk egy kis kocsmában szólhat. Ez nem teljesen így van, nagyszínpadokon is ott vagyunk vele.

Gallusz Nikolett az este egy másik, nem kevésbé fontos, érzelmi oldaláról beszélt nekünk: kiemelte az emlékek és a zene kapcsolatának fontosságát.

A művészet, természetesen, akkor igaz, ha az emberekhez szól, és kivált valamit, de ezen belül is a zene azért áll végtelenül közel hozzám, mert úgy szoktuk mondani mi a zenekarban, hogy intravénásan hat: tehát ahogy az ember meghallja, rögtön egy hangulatba kerül, rögtön felébrednek az emlékek, a saját életidőszakai, melyek egy-egy dalhoz köthetőek.

A Prológ Nagyatád Alapítvány és a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ által megvalósított Zenés Nyári Est azonban nem csak kedves régi emlékeket idézett meg, de újakat is szerzett. Mi több, még további élmények szerzésének lehetőségével várják majd vissza a programsorozat résztvevőit augusztus 6-án, ezúttal Fésűs Nelly, Ladinek Judit és Sári Éva előadására.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás