Ennyi áldozata volt a covidnak Nagyatádon és a járásban márciusig

Közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a K-Monitor ahhoz az adatsorhoz, amely azt mutatja, hány áldozata volt a koronavírusnak március 4-ig. A Nagyatádi járásban 56-an hunytak el addig a fertőzés szövődményeiben.

Az operatív törzsnek és a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) rendelkezésére állnak ezek az adatok, de eddig nem közölték őket a nyilvánossággal. Az Atádhíren többször írtunk róla, hogy először 2020 szeptemberében küldtük el a járvány terjedésével összefüggő kérdéseinket a megyei kormányhivatalnak. Sem azokra nem kaptunk választ, sem település szerinti  adatokat nem kaptunk azóta sem.

A hivatalos koronavírus-oldalon csak a budapesti adatokat közölték naponta. A K-Monitor február végén adatigényléssel fordult az NNK-hoz. Végül a törvényben előírt maximális idő, 90 nap után kaptak egy géppel beszkennelt, olvashatatlan dokumentumot, amelyben a járvány kezdetétől 2021. március 4-ig jelenítették meg a települések veszteségeit, írta a 24.hu. Itt lehet megnézni.

Eddig az időpontig egyébként 15.619 covidban elhunytat tartottak nyilván Magyarországon (0.16%-os halálozási ráta). Ez a szám azóta 29.709-re emelkedett, azaz csaknem megduplázódott. Somogyban az országos átlagnál is jobban ugrott meg márciusban és áprilisban a fertőzöttek száma, ahogy a temetéseké is.

Olvasóinknak összegyűjtöttük a nagyobb somogyi városok és a Nagyatádi járás településeinek az adatait. 2021. március 4-ig Nagyatádon 24 áldozata volt a koronavírusnak (0,23%), a nyilvántartott fertőzöttek száma 440 volt (4,2%). A járásban további 32 covid-beteg hunyt el addig.

 

Megosztás