Erdei omnibusz és vidrabemutó

Túratábort szervezett a kulturális központ európai uniós pályázati támogatásnak köszönhetően. A résztvevő húsz gyerek ezen a héten Nagyatád és környéke látnivalóival ismerkedik.

A résztvevők gyalogos és kerékpáros kirándulásokat tesznek a környéken. A hétfőn délelőtt ismerkedéssel, sorversenyekkel és játékokkal telt, délután pedig Nagyatád néhány nevezetességét keresték fel a gyerekek. Kedden a somogyszobi Vilma-ház vendégei voltak, majd Kaszóra látogattak, ahol erdei kisvasutazás és a lombkorona-tanösvény várt rájuk.

– Tegnap délelőtt a 63-as Bázis akadálypályája jelentette a kihívást, a nap másik felében pedig először csokit készíthettünk a Chocoland Kft-nél, majd a Bütyök Állatudvarba látogattunk, ahol a kedvencekkel való ismerkedésen kívül kézműveskedésre is lehetőségünk adódott – mondta Keszi Gabriella táborvezető. – Ma a Sziágyi Erdei Iskola fogad bennünket, ott egyebek között traktor vontatta erdei omnibuszra is szállunk, szallonasütéssel fokozzuk a hangulatot, délután pedig vidra-bemutatón veszünk részt Petesmalomban. Pénteken strandolni fogunk, és lerajzoljuk az egész heti élményeket, valamint egy azokat feldolgozó kvíz is lesz.

A kétéves uniós pályázatnak köszönhetően a tábort térítésmentesen vehetik igénybe a gyerekek, beleértve a napi háromszori étkezést és a programokat is. A résztvevők kiválasztásának során a jelentkezési lapok kitöltésének sorrendje mellett elsőbbséget élveztek azok a gyermekek, akik a tavalyi évben nem vettek részt a programon.

Megosztás