Erdésztábort tartottak Kaszóban

Három vadásztábort követően erdésztábort szervezett a KASZÓ Zrt. Vadász Göri Erdészeti Erdei Iskolája. A táborba olyan 8-14 év közötti iskolásokat vártak, akik érdeklődnek az erdő, illetve az erdész szakma iránt.

Az augusztus 5-10. közötti hét folyamán az erdei környezettel, az erdőben élő növényekkel és állatokkal, valamint az erdész munkájával ismerkedtek meg a gyermekek.

A megszerzett tudást szakmai foglalkozások és eszközbemutatók során sajátíthatták el, amelyeket az erdőben, csemetekertben, erdészeti rakodón tartottak az erdész szakemberek. A vadaspark állatain kívül esti vadles alkalmával is láthattak vadfajokat, emellett solymászbemutatón és íjászaton is részt vettek. A hét második felében a felújított Kűvölgyi-tónál, a KASZÓ-LIFE projekt keretében létesült Erdőkerülő tanösvényen kaptak átfogó ismeretet az erdészeti tevékenységekről egy vezetett túra alkalmával, de szó esett a rokon szakmák, mint a természetvédelem és vadgazdálkodás fontosságáról is.

A tábor szakmai programjai kiegészültek közös bográcsozással, szalonnasütéssel, kézművesfoglalkozással és medencézéssel, így a hét során remek kis csapat kovácsolódott össze a 23 fős társaságból.

Megosztás