Eredményváró élőben – kövesse az eredményeket velünk!

Ahogy jönnek az első jelentések, máris beszámolunk róla. Több helyről is várjuk az információkat, hogy kiderüljön: a minden eddigi önkormányzati választásnál magasabb részvétel milyen eredményeket hoz Nagyatádon.

Természetesen az érdekesebb somogyi és országos eredményeket is kölzölni fogjuk. Sőt, kollégáink elmennek a Nagyatádért Egyesület és a Fidesz-KDNP eredményváró helyszíneire, és igyekszünk másokat is megszólaltatni. Kövesse velünk az eseményeket!

Nemrég zárultak az urnák, a szavazatszámláló bizottságok megkezdték a munkát. Az első adatok a kivadári szavazókörből várhatóak, hiszen ott kell a legkevesebb voksot összeszámolni. Ugyanakkor az is tudható, hogy a bizottságok először a polgármesterjelöltekre leadott voksokat számolják össze, vagyis leghamarabb azt fogjuk megtudni: ki vezeti Nagyatádot a következő öt évben.

Addig is, amíg jönnek az első adatok, tekintsük át, milyen eredményeket hozott 2014-ben az önkormányzati választás Nagyatádon!

A 2014-es önkormányzati választás polgármesteri eredménye Nagyatádon

A 2014-es önkormányzati választás polgármesteri eredménye Nagyatádon
A 2014-es egyéni képviselői eredmények Nagyatádon
A 2014-es egyéni képviselői eredmények Nagyatádon
Időközben megérkeztek a 18.30-as részvételi adatok országosan is. Néhány városban rekormagas részvétel lesz, pl. Hódmezővásárhelyen, de Szombathelyen is 10%-kal meghaladták a 2014-es részvételt.

Itt az első részeredmény!

Ahogy az várható volt, először a kivadári szavazókörből érkezett egy részeredmény: Ormai Istvánnak 73, Kárpáti Lászlónak 40, Murányi Józsefnek pedig 5 voksot számoltak információink szerint. Ez a legkisebb szavazókör, itt mindössze 215-en járulhattak az urnák elé. Így aztán ebből az adatból még semmilyen következtetést nem tudunk levonni. Remélhetőleg hamarosan érkeznek a többi, általában 1100 ezer főnél több szavazópolgárt tömörítő szavazókörök adatai is.

Információ az 5-ös szavazókörből!

Újabb szavazókörből, ezúttal az 5-ösből kaptunk részeredményt a polgármesteri szavazatokról. Íme: Ormai István 340, Kárpáti László 197, Murányi József 25.

A 3-mas szavazókörből is kaptunk információt, itt nagyon szoros eredmény született:

Ormai István 279, Kárpáti László 277, Murányi József 19.

Henészben Kárpáti László győzött! 

Információink szerint a 8-as szavazókörben Ormai Istvánra 236, Kárpáti Lászlóra 272, Murányi Józsefre pedig 34 szavazat érkezett.

A 4-es szavazókörben (Bárdos iskola) 80 szavazattal kapott többet Ormai István: 295 voks, Kárpáti László 215.

Bodvicán is Ormai István győzött. A 9-es szavazókör előzetes eredményei információink szerint: Ormai István 232, Kárpáti László 178, Murányi József 4.

Megvan az utolsó előtti két szavazókör előzetes eredménye is!

A 2-es szavazókör (Árpád iskola) adata: Ormai István 332, Kárpáti László 196.

A 6-os szavazókör (Ady gimnázium) eredménye: Ormai István 338, Kárpáti László 249.

Számolják a szavazatokat a 9-es szavazókörben
Számolják a szavazatokat a 9-es szavazókörben

Érkeznek az első adatok az egyéni képviselőkre leadott szavazatokról is!

Információink szerint Henészben, a 8-as választókerületben Bogdán Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, a 3-masban és a 7-esben viszont a Nagyatádért Egyesület jelöltjei végeztek az első helyen: Pallai Lászlóné és Jüngling Márton.

 

Megvan az utolsó, vagyis a 7-es szavazókör eredménye is: Ormai István 300, Kárpáti lászló 302. 

Eszerint a polgármester-választás eldőlt Nagyatádon: Ormai István (mintegy 500 szavazattal többet (2.425) kapott, mint Kárpáti László (1.926). 2014-ben 330 voks volt a kettőjük közötti különbség.

Most már csak az a kérdés: milyen lesz a képviselő-testület összetétele, azaz kik alkotják majd a többséget.

Újabb választókerületi adatokat kaptunk Nagyatádról!

A 2-esben Németh Csaba (Nagyatádért E.), az 5-ösben Szakonyi Viktória (Nagyatádért E.), a 6-osban pedig Ormai István (Nagyatádért E.) végzett az első helyen.

Közben itt vannak a nagyobb somogyi városok eredményei! Kaposváron Szita Károly (Fidesz) nagy fölénnyel nyert: 12.084 voks Horváth Ákos 8.177 szavazatával szemben. Siófokon dr. Lengyel Róbert megtartotta pozícióját: 4.780-an adták rá a szavazatukat, míg a fideszes Gruber Attila csak 3.908-at kapott. Marcaliban meglepően szoros lett az eredmény: dr. Sütő László (független) 2.270, míg Huszti Gábor (Fidesz) 2.147 voks. Barcson viszont a vártnál sokkal simábban győzött a fideszes Koós Csaba (1.584) Anderné Röszler Erika (Jobbik, 750) előtt. 

A legérdekesebb eredmények az országból!

Egyelőre úgy tűnik, a fővárost elvesztette a Fidesz: Karácsony Gergely jelentősen vezet Tarlós István előtt. Pécsen, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Tatabányán, Egerben, Salgótarjánban és Szombathelyen is vezet az ellenzék. 

Itt van a megyei közgyűlés összetételét mutató táblázat:

Még két nagyatádi szavazókör eredménye: az 1-esben Kiskó Katalin (Nagyatádért E.), a 4-esben pedig Boros Bálint (független) győzött.

Megosztás