Erős lehűlés jön a hétvégén

Ma és holnap még kitart a hőség. Ma délutántól azonban folyamatosan számítanunk kell viharokra. Holnap hidegfront érkezik: vasárnapra már csak 20°C köré hűl majd a hőmérséklet. A frontérzékenyeket nem kíméli a hétvége.

A hét utolsó két munkanapján még folytatódik a hőség: 33°C-os meleget jósol az Időkép. Azonban egyre több helyen alakulhatnak ki záporok és zivatarok. A hétvégén erős hidegfront érkezik, aminek következtében szombaton már 30°C alá esik a hőmérséklet, vasárnap pedig mindössze 20°C-ra kell számítanunk. Ekkor erős szél és borult idő ad majd ízelítőt a közelgő ősz időjárásából. Az éjszakák is egyre hűvösebbek lesznek: az eddig 20°C-os meleg nyári esték helyett már csupán 13-15°C lesz jellemző.

Várhatóan jövő hét elejéig kitart a hidegfront: hétfőn egész nap eshet. Keddtől fokozatosan emelkedő hőmérsékletre számíthatunk. A nyár szerelmesei azért még ne essenek kétségbe! Az előrejelzések szerint augusztus végén lesz még strandidő. Várhatóan élvezhetjük még a nap jótékony hatásait a nyár utolsó napjaiban.

A nyitókép illusztráció! (Forrás: PixaBay)

Megosztás