Erősödő szél hoz esőt Somogyba

A tavaszias időjárásnak egy közeledő ciklon vet véget a térségünkben, hétfőn akár húsz milliméter eső is várható. A hét további részében egymást váltják a frontok, de téli időjárásra nincs kilátás.

Egy közeledő front hatására megerősödött a szél a járásban, éjszaka pedig egy csapadékrendszer éri el a térségünket.

A hosszúra nyúlt téli szünet utáni első hétfőn akár húsz milliméter eső is eshet Nagyatádon az Időkép előrejelzése szerint. Napközben kilenc, éjszaka nyolc fok lehet. Kedden megszűnik a csapadék, viszont az erős szél velünk marad, majd szerdán egy gyenge melegfront hoz erősen felhős, de az évszakhoz képest melegebb időt. Éjszakánként nulla fok alá is mehet a hőmérő higanyszála, a nappali hőmérséklet pedig hét Celsius-fok körül alakul.

Csütörtökön egy újabb hidegfront keseríti meg a frontérzékenyek életét Nagyatádon és környékén, majd pénteken egy melegfront hozhat fejfájást az arra érzékenyeknek. 

A hét második felében napközben 6-8, éjszaka 0 fok körüli maximumokra lehet számítani.

Időkép.hu
Időkép.hu

A hosszútávú előrejelzések szerint januárban szokatlanul enyhe idő lesz a térségünkben, havazás egyáltalán nem várható. A meleg miatt elvétve már hóvirágokat is lehet látni. Letépni őket nem szabad, eszmei értékük szálanként 10 ezer forint, illetve 2005 óta az egész Európai Unió területén védett növénynek számítanak.

(A nyitókép illusztráció, fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás