Erre figyeljen, ha az ünnepek alatt orvosra lenne szüksége

Karácsony és szilveszter idején is ledönthet bennünket a lábunkról egy-egy betegség, csakhogy ilyenkor a háziorvosok rövidített rendelési időben dolgoznak, mutatjuk, Nagyatádon hogyan.

Karácsonykor gyakran fogyasztunk nehéz ételeket és olyanokat is, amelyek egyébként alig kerülnek az asztalunkra, ráadásul ilyenkor jellemzően a szokásos mennyiségeket is túllépjük. Éppen ezért tanácsos előtte beszerezni valamilyen emésztést könnyítő szert. A mértékletesség segíthet megelőzni az epe- és hasnyálmirigy-gyulladást. Lázcsillapítót, görcsoldót és székletfogót is érdemes otthon tartani a nem várt esetekre.

Továbbra is magas a különböző vírusokkal megbetegedők száma Nagyatádon is. A megfázásos tünetek, arcüreg- és tüdőgyulladás, a hányásos-hasmenéses gondokkal küzdők naponta többen keresik fel a rendelőket, praxisonként 3-4 Covid-tesztelést is végeznek. Vagyis több oldalról is érheti támadás a szervezetünket, nem árt óvatosnak lenni.

December 24-25-26-án nem lesz háziorvosi rendelés a városban, PCR-tesztelésre sem lesz lehetőség. Dec. 27-én reggel 7 óráig az ügyeletet tudjuk megkeresni, rosszullét esetén, azaz sürgős esetben mentőt hívhatunk, ill. a kórház sürgősségi osztályát kereshetjük fel.

Dec. 31-én csak délelőtt 10.00 óráig lesznek nyitva a háziorvosi rendelők, és aznap délután 3 órától lesz háziorvosi ügyelet. A szokásos rendelési menet január 3-án, hétfőn áll helyre.

Az ünnepnapokon a Szent István Gyógyszertár látja el az ügyeletet 8.00-12.00 óra között.

Megosztás