Estébe nyúló jó hangulat a Hunyadi Napon

Főzőverseny, rajzverseny, futóverseny, táncos- és sportprogramok hosszú sora, no meg persze a becsatlakozó szüreti mulatság. A Hunyadi Nap idén is remekelt. Este sztárvendég gondoskodott a jó hangulatról.

Délben foglalták el a főzőverseny résztvevői helyüket a bográcsok mellett. A szervezők mindenki számára biztosítottak szarvashúst, melyet ízlés szerint készíthettek el a kondérokban. Valaki egy kis csülökkel, mások gombával bolondították meg a húsragut, a nyerteseket este negyed hatkor hirdették ki, addig lehetett megkóstolni az elkészült alkotásokat. A szervezők a gyerekek számára is készültek idén programokkal: délután kettőkor futóverseny keretén belül körbefutották az óvodát, teljesítményüket csokival jutalmazták. A felállított kreatív sátrakban pedig színes kartonokból egyebek között hernyó alakú ceruzatartót készíthettek az ügyeskezűek. Ha ezek után is túl sok energiájuk maradt a Hunyadi utcai gyerkőcöknek, kiugrálhatták magukat a lakóházak közt felállított légvárban.

A Taranyi Lovasbarátok mulatságos „lóidomítással” szórakoztatták a tömeget. A legtöbbeknek az a mutatvány tetszett a legjobban, amikor az egyik kanca holtnak tettette magát. A lovasok a szüreti felvonulással együtt érkeztek a térre, ezután megszaporodott a jókedv, feltehetőleg az elfogyasztott bor egyik jótékony hatásaként. Több műsorral is készültek, felllépett a Rinyamenti Borlovagok énekes csapata, a Fürjecske Néptánc Egyesület kistáncosai, és a horvát testvérváros delegációja. És természetesen a nagyatádi nyugdíjasok sem kérették magukat: a Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is megmutatta, hogy ízületeik még megengedik a táncolást. 

A gyerekek is estig kint maradtak
A gyerekek is estig kint maradtak

Este a főzőverseny elbírálása után tartották meg a hagyományos tombolasorsolást, melyre a nyereményeket számos lelkes támogató felajánlásából állították össze. – A tombolából befolyt bevétel képezi minden évben a következő évi Hunyadi Nap alapját – mesélte Simonovics Józsefné, a nap főszervezője. 

Napközben további ügyességi játékokon, illetve egészségügyi szűréseken lehetett részt venni. Este pedig megkezdődött az igazi utcai buli Tilinger Attilával a színpadon, mely végül utcabáli hangulattá csapott át. Még késő este is sokan mulattak a téren. 

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás