RKC: Nehezen indult a bajnokság a lányok számára

Nem tudta felvenni a hazai csapat a NEKA-val szemben a versenyt, a második félidő végére 21-41-re kikapott az RKC. – Tanulságos meccs volt a csapat számára – foglalta össze véleményét a régi-új edző, Orbán László.

Míg a sportcsarnok előtt javában zajlott a szüreti fesztivál, addig bent lányaink keményen harcoltak a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapat ellen. Megizzasztották a hazaiakat, az első félidő végére már érezhető volt a különbség: az első fél órát 9-19-es állással a NEKA vitte, és a helyzet nem sokat változott a második félidőben sem. Végül 21-41-re nyert az idegen csapat.

Nemrég új vezetőedzőt kapott az RKC csapata. Orbán László szerint még sok tennivaló vár a lányokra az idei szezonban. 
A felkészülésünk sajnos elég eklektikusra sikerült, ami miatt csak tizenhárom edzésen vagyunk túl közösen; ami nagyon kevés. Rengeteg feladat van, a célunk az, hogy a tavalyi helyezés környékén tudjunk eredményt elérni. A lányok nagyon motiváltak, rengeteget dolgoznak, a sérültek is igyekeznek visszakerülni a 100%-os teljesítményhez. Én azt gondolom, hogy a korcsoportoktól függetlenül – vannak juniorok is a csapatban – nagyon tisztességesen készülnek, és mennek előre – nyilatkozta a vezetőedző. 

A szombati meccsen érezhető volt, hogy az ellenfél csapata pörgősebb játékvezetést tudott tartani. – A NEKA egy másik sebességgel, dinamikával játszott, mi egyszerűen nem tudunk ennyit futni, nem tudtunk lépést tartani. Ez is egy meghatározó mérkőzés volt, tanultunk belőle, hogy milyen plusz munkát kell elvégeznünk – mondta a vezetőedző.

Több új játékos is csatlakozott a csapathoz, a csapatkapitány szerint ők már kellően beépültek az RKC keringésébe. Mint mondta, az alapozással megcsúsztak, csak augusztus elején tudtak nekiállni.
Kicsit nehezebben kezdődött a bajnokság, ez látszott ma a lányok játékán is. Nagyon az elején vagyunk még a bajnokságban, de azt látjuk – ahogy a mai mérkőzésen is tapasztaltuk – hogy a védekezésben javítani kell mindenképp. Ebben a szezonban szeretnénk a középmezőnyt elérni a tavalyihoz hasonlóan – nyilatkozta Nagy Renáta csapatkapitány.

Az RKC jövő héten a Szekszárdi FGKC otthonába látogat.

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás