Ez a reccs életveszélyes favicc lett volna

Hess le róla cinege, leszakadt a teteje! Megcsavarodott az egyik parkban álló fa felső ága, mely közvetlen veszélynek tette ki a gyalogosokat. A tűzoltóság és a közterület-felügyelet elhárította a problémát.

A Széchényi parkban a lottózó felőli zebra mellett megrogyott egy nyírfa teteje a közelmúltban, mára pedig már csak pár rost tartotta vissza a 10 méteres zuhanástól. A fa tövében halad a park kerékpárútja, így közvetlenül veszélyeztette a gyalogos és kerékpáros forgalmat.

Láncfűrésszel aprították a kicsavarodott ágat
Láncfűrésszel aprították a kicsavarodott ágat

A veszélyessé vált fát Gresa János közterület-felügyelő jelentette 13:45 perckor, a tűzoltóság emberei 10 perc múlva már a helyszínen voltak. Az ott parkoló autók tulajdonosait felkérték, hogy a gépkocsijukkal álljanak el az útból, hogy a szakemebereknek akadálytalan legyen a hozzáférés. A Széchényi-tér templom felőli szakaszát átmenetileg lezárták, amíg a tűzoltók a husángok eltávolításán ügyködtek. A művelet idejére a gyalogos forgalmat is elterelte két lánglovag, hiszen a vágás közben tíz-húsz kilós fadarabok hullottak alá hangos puffanással. 

Rövid időn belül sikerült eltávolítani a problémás ágakat, a fahulladékot a városgondnokság emberei fogják elszállítani. 

Megosztás