Ezek az útlezárások várhatók az eXtremeMan idején

Augusztus első szombatján ezernél is több versenyző fog versenyezni Nagyatád utcáin, terein, és ahogy minden évben, most is forgalomkorlátozásokra, lezárásra kell számítani.

Ahogy arról már beszámoltunk, augusztus 5-én rendezik meg a 34. eXtremeMan hosszútávú triatlonversenyt, ahol ezernél is több versenyző áll majd rajthoz a különböző versenyszámokban, ki egyéniben, ki váltóban.

A versenyzők testi épsége, illetve a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében több utcában lezárásra, forgalomkorlátozásra kell számítani a városban, illetve a városon kívül is.

  • 2023. július 30-án (vasárnap) este 9 órától egészen augusztus 6-án délig az uszoda parkolója le lesz zárva, illetve a strand parkolóját augusztus 2-án este 9-től zárják majd le, vasárnap reggel hatig. A szervezők emiatt azt javasolják, hogy a kemping előtti területet, valamint a volt Sörcentrum környezetében kialakított parkolókat használják az autósok.
  • A verseny kísérőrendezvényeként meghirdetett női futóverseny idejére 2023. augusztus 4-én (péntek) 9:00 és 9:30 között a Zrínyi utca a Kápolna utca és a Munkás utca között, majd az „eXtremeManó” futóversenyek és a Babakocsis futam idejére 10:00 és 11:00 között a Zrínyi utcának a Kápolna utca és az Alkotmány utca közötti szakasza az autós forgalom elől zárva lesz.

A verseny napján, azaz augusztus 5-én:

  • Reggel 9 óra és este 6 óra között a verseny kerékpáros forgalma miatt a 68-as út átmenő forgalmát Segesden illetve Nagyatádon Somogyszob irányába terelik el, és zárva lesz a nagyatádi elkerülő út is az autós forgalom elől.
  • Az autós forgalom elől lezárják a Dózsa György utcának az Alkotmány utca sarkáig nyúló szakaszát, az Alkotmány utca és a Kápolna utca teljes szakaszát, valamint a Zrínyi utcának a Kápolna utca és Alkotmány utca sarkáig terjedő szakaszát.
  • 11:30 és 23:30 között a futás idejére a „régi 68-as főútnak”, a Hunyadi utca – Árpád utcai kereszteződésétől kezdődően a Széchenyi tér, majd a Baross Gábor utca jelzőlámpás kereszteződésig a forgalom elől lezárt terület lesz.
  • A lezárás érinti az Aradi utcát a jelzőlámpás kereszteződéstől a piaci sétányig tartó szakaszát is, valamint a Temesvári utca sem lesz járható az autós forgalom számára.

A futópálya előkészületi munkái, illetve a futás idejére 2023. augusztus 5-én 10:00 – 24:00  között a Zrínyi utca teljes hossza, valamint a Széchenyi térnek a Hunyadi utca sarkától az Atád áruházig elterülő szakasza is le lesz zárva az autós forgalom elől. A Zrínyi utca zárása mellett szükség van 2023. augusztus 5-én délelőtt tíz és este tíz között a Munkás utca lezárására egészen a Tallián utca sarkáig.

A parkolási rend is változik a városban a verseny idején:

A futópályán összesen négy frissítőállomást építenek fel a szervezők, melyek közül két állomást egy-egy belvárosi parkolóban helyeznek el. Az Atád áruháznak a Zrínyi utca felőli oldalán lévő parkolójában, illetve a Park Hotel előtti parkolóban frissítőállomások működnek majd. A szervezők azt kérik, hogy ezt a két parkolót a versenyzők, illetve a frissítőállomásokon dolgozók munkája érdekében 2023. augusztus 4-én este 8 óra és augusztus 5-én késő este, fél 12 között hagyják szabadon.

A verseny napján az Atád áruház előtti parkolókban személyautók lehetnek, de azokkal a verseny futásának idejében, déltől éjfélig nem tudnak közlekedni.

2023. augusztus 5-én egész nap tilos lesz a parkolás a Temesvári utcából a Sportcsarnok felé vezető bekötő úton is.

A verseny napján a futás pályáján lévő két buszmegálló (Kossuth utca, Baross G. utca) nem fog működni.

A szervezők tisztelettel kérik a nagyatádiak és a vendégek türelmét és megértését a forgalmi korlátozások által okozott esetleges kellemetlenségek miatt.

Megosztás